Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Nem tudni, mikor szállítják Magyarországra Farkas Pétert

Andorra még nem reagált a kérelemre. Akár évek telhetnek el, mire hazakerül a bírkózó.

A jogerősen elítélt birkózó kiadatásának időpontját az andorrai jogszabályok határozzák meg - írja a szerdai Magyar Nemzet. A lap felidézi, hogy a jogerősen hét évi fegyházbüntetésre ítélt Farkas Pétert december 26-án fogták el Andorrában.

A magyar hatóságok azonnal munkához láttak, de a nemzetközi körözés alapjául szolgáló, Farkas Pétert sújtó négy jogerős bírósági ítélet francia, illetve spanyol nyelvű hivatalos fordítása csaknem három hetet vett igénybe.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium január 11-én továbbította azokat az andorrai hatóságoknak. A kiadatás további sorsa az ottani hatóságokon múlik. Andorra nem tagadta meg az eljárást, de nem is adott felvilágosítást arról, hogy milyen törvényeket vesz figyelembe a végrehajtáskor.

Az IRM nem tudott felvilágosítást adni arról, hogy Andorrának milyen jogszabályai léteznek a kiadatására. Erre az unióban nincs is lehetőségük a tagállamoknak, nem láthatnak bele egymás jogszabályaiba. Annak az országnak, amelytől a kiadatást kérték, nincs határidős kötelezettsége a válaszadásra.

Andorra még nem reagált a kérelemre, így nem tudni, mikor szállíthatják haza, ez megtörténhet akár napokon belül, de akár évek múlva is - ismerteti a Magyar Nemzet. A napilap ismerteti: az sem biztos, hogy az olimpiai bajnok itthon azonnal megkezdi majd büntetésének letöltését, mert a távollétében hozott végzés miatt új eljárást kérhet.

Olvasóink írták

 • 2. makacs 2010. február 03. 09:40
  „Nem kell vele kapkodni, addig sem kerül pénzbe. Kinek jó ha itthon van egyáltalán? Szegény kábszerkereskedő, há hozzuk má haza, egyem az érzékeny lelkét, nem jó odakinn. Már sírok is.”
 • 1. AranyKözépút 2010. február 03. 08:02
  „Az IRM nem tudott felvilágosítást adni arról, hogy Andorrának milyen jogszabályai léteznek a kiadatására. Erre az unióban nincs is lehetőségük a tagállamoknak, nem láthatnak bele egymás jogszabályaiba.
  Ez valami vicc?? Szerintem ez iszonyat blődség. Nem tudhatom meg, hogy egy másik tagállamban milyen jogszabályok vannak? Amúgy Andorra mióta uniós? Vagy miféle fogalmazás ez megint? Értelmezhetetlen.
  Szánalom.
  (az "egymás" helyett "egy másik" -at akartak írni?)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádindítvány Nóra gyilkossága ügyében

A rendőrség bizonyos abban, hogy az előzetes letartóztatásban lévő P. József erőszakolta és ölte meg 2008 őszén a kiskunlacházi kiserdőben az akkor 14 éves H. Nórát. Tovább olvasom