Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Nem tört meg idén

az szja-felajánlási kedv

Az APEH megyei igazgatóságától kapott információ szerint rövidesen befejeződik a személyi jövedelemadó 1%-os rendelkezéseinek feldolgozása.
A munkáltatói adóelszámoláshoz mellékelt nyilatkozatok leadását érintő határidő-szűkítés ellenére a felajánlások száma – az előzetes félelmekkel ellentétben – nem mutat törést. Az idei adatok megerősítették a többéves trendet, amely szerint a civil nyilatkozatok számában három éve kismértékű csökkenés, az egyházi nyilatkozatokban pedig minimális emelkedés figyelhető meg. Alapítványok, társadalmi szervezetek részére megyénk adózói közül összesen 68.279-en, egyházak javára 46.803-an ajánlották fel adójuk 1–1%-át. (2004-ben törvényi változás volt, a minimálbér adómentessé vált, ezért esett vissza jelentősen – a civil szervezeteknél ötezerrel – a korábbi évekhez képest a felajánlásokról szóló rendelkezések száma.)
A kedvezményezett civil szervezetek számáról és a részükre felajánlott összegekről az országos adatok összesítése után tud részletes tájékoztatást adni a megyei igazgatóság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

XVI. Benedek: A házasság szövetség

Burkoltan bírálta a spanyol szocialista kormány egyházi körök által hevesen támadott társadalmi… Tovább olvasom