Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Nem többlettúlóráznak

Nem engednek a negyvennyolcból, azaz október 1-jétől nem vállalnak többlettúlórákat a baleseti sebészek. Ezt jelenti az, hogy tegnapi győri közgyűlésükön a Magyar Traumatológus Társaság tagjai megszavazták: nem változtatják meg korábbi, augusztus 30-án meghozott határozatukat.
A Magyar Traumatológus Társaság még augusztus 30-án hozott határozatot, mely szerint a baleseti sebészek október 1-jétől nem vállalnak többlettúlórákat. Azaz nem dolgoznak többet a törvényben meghatározott negyven plusz nyolc óránál. A döntést, aminek hátterében bérkövetelés áll, egyhangúlag hozták meg. Ezt követően vezetőik tárgyalásokat folytattak a szaktárca vezetőjével, amelynek eredményéről tegnap Győrött számoltak be a tagságnak. Ugyanis a napokban a megyeszékhelyen tartja éves szakmai kongresszusát a társaság, amelynek keretében a közgyűlést is megszervezték. Erről lapunk tegnapelőtti számában „Győrben dőlhet el, mi lesz a sürgősségi ügyeletekkel” címmel számoltunk be.
A közgyűlés tegnap nem sokkal lapzártánk előtt fejeződött be. Információink szerint arról vitáztak a megjelentek, hogy elfogadják-e a miniszter ajánlatát, ami az elkövetkező három hónapra mintegy 600 millió forintot biztosított volna a traumatológusok munkájának jobb elismerésére. Főként azért, mivel ez nem írásban megerősített ígéret volt a tárca részéről, végül – igaz, nem egyhangúlag, hanem többségi döntéssel – megszavazták, hogy tartják magukat korábbi határozatukhoz. Döntés született arról is, hogy módosítják tárgyalóküldöttségük összetételét. Azaz folytatják az egyeztetéseket. Országosan és helyi szinten is keresik a megoldást – a győri kórházban is, ahogy arról korábban már szintén írtunk –, hogy október közepére ne omoljon össze a sürgősségi baleseti ellátás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyezászló és közösségi ház

Ünnepi szentmise keretében holnap délután egy órakor veszi át Vág a megyei önkormányzattól kapott… Tovább olvasom