Kisalföld logö

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 5°C | 10°C

Nem tervezi a kormány a tanköteles korhatár emelését

Cáfolja a kormányzat a Magyar Nemzetben kedden megjelent cikk állítását, amely szerint a tankötelezettségi korhatár visszaemelését tervezik.
A kormány nem tervezi a tankötelezettségi korhatár emelését - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel lapértesülésre reagálva.

A Magyar Nemzet "a szakképzési stratégiára" hivatkozva írt arról, hogy ismét feljebb emelhetik a tankötelezettség korábban 16 évre leszállított korhatárát. Mint kifejtették: a kormány által elfogadott koncepció azzal összefüggésben veti fel a 2012 őszétől hatályos passzus módosításának szükségességét, hogy a szakképzésben hosszabbá válik a képzési idő, miközben a lemorzsolódás ebben az iskolatípusban már most 30 százalékos.

Az NGM erre reagálva azt közölte: a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a szakképzés átalakításából nem következik automatikusan a korhatár emelése.

Közleményükben leszögezték: a szakképzéssel kapcsolatban tervezett, illetve elfogadott intézkedések között nem szerepel a tankötelezettségi korhatár emelése, sem azzal összefüggő egyéb intézkedés. A tankötelezettségi korhatár semmilyen módon nem jelent gátat annak, aki tanulni akar - tették hozzá.

A szakképzés átalakítását célzó intézkedések bővítik a tanulók továbbtanulási lehetőségeit, növelik a szakképzés presztízsét - hangsúlyozta közleményében az NGM.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívcentrumba küld a jeleket a mentők új készüléke

A készülék mobiltechnológiával küld EKG-jeleket a körzetben található szívcentrumba, ahol azonnal… Tovább olvasom