Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Nem tartja be a vállalásait a Neo FM - 25 milliós bírság

Legutóbbi ülésén 25 millió forint megfizetésére kötelezte a Neo FM-et a médiahatóság.
Az elmúlt hónapokban kiszabott csaknem tízmilliós pénzbüntetéssel együtt így már összesen 35 millió forint büntetésnél tart a csatorna - közölte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden az MTI-vel.

Közleménye szerint a Médiatanács vizsgálata megállapította, hogy a rádió szeptember 8-án és 10-én a reklámidő túllépéssel megsértette a médiatörvény erre vonatkozó rendelkezéseit. Szeptemberben pedig összesen harminc alkalommal megszegték azt a vállalásukat, miszerint minden nap este nyolckor 15 perces hírösszefoglalót sugároznak.

"A hatóság a fokozatosság elvét betartva járt el a rádió ügyében" - hangsúlyozták. A műsorszolgáltató azonban a legenyhébb figyelmeztetések, és a korábban kiszabott bírság ellenére sem változtatott a gyakorlatán, ezért részesült most szigorúbb elbírálásban - tették hozzá.

Az NMHH múlt csütörtöki közleményében tudatta, hogy a TV2-nek már összesen százmillió forint bírságot szabtak ki az Édesnégyes című műsora miatt.

Legutóbb a Médiatanács szerdai határozatában 25 millió forint büntetést állapított meg. Még novemberben 19 millió, múlt heti döntésükben pedig 56 millió forint fizetésére kötelezte a csatornát a gyermekek védelme érdekében. A három büntetést összeadva már százmillió forintot kell fizetnie a csatornának a csupán pár hónapot megélt műsor miatt, ami a hatóság szerint rendszeresen megsértette a médiatörvény gyermekek védelmében hozott jogszabályait.

Olvasóink írták

 • 10. stewe7109 2010. december 22. 20:30
  „A sláger is egy monoton daráló volt. Az N.io fm pedig a klónja. Mindennapos, monotóniába taposó. Abszolúte nem változatos. Kb. két hónapig erőlködtek valami újjal aztán semmi sem lett belőle. Tecsó gazdaságos zenék, sok-sok reklám,a guba meg huss kifelé! Hallgassátok sokat...pfff”
 • 9. kefas 2010. december 22. 19:56
  „helyes”
 • 8. Axl.Bundy 2010. december 22. 19:28
  „Vissza a Sláger Rádiót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 7. gjozsi88 2010. december 22. 12:35
  „rick!
  Azért a témában érdemes meghallgatni a Fideszes bizottság vezető ATV szereplését....!
  Konkrét kérdésre nem tudott válaszolni,technikai részleteket érintő esetben, pedig ők terjesztették be a törvényt.....!
  Szánalmasan nevetséges volt....!”
 • 6. annobon 2010. december 22. 11:55
  „5-höz: "megteszi ezt a konkurencia" Ez valszeg így is van. Olyannyira lesik egymás műsorait, hogy még a reklámok is egyidőben vannak! Ha esetleg az átkozott néző, aki át mer kapcsolni a reklám alatt a másik (konkurens) csatornára, az ott is reklámot lásson! Aztán továbbkapcsolsz a harmadikra és jéééé! Ott is reklám megy. Egyforma hosszan, nehogy gond legyen az általad említett szúrópróbával! :D”
 • 5. rick_ 2010. december 22. 10:45
  „3.

  Tévedés. Minden rádió és tévéműsor napi 24 órában archiválásra kerül. Amit aztán részben ellenőrzési tervek, tematikus és szúrópróba jellegű ellenőrzések valamint bejelentések alapján ellenőrzésre kerül. Nyugodj bele, nem kell a hatóságnak stopperolni, megteszi ezt a konkurencia.”
 • 4. orion1 2010. december 22. 10:09
  „Gyerekek, tanuljatok jól, mert a jövő valamilyen birságoló hatóságnál való dolgozást jelenti!”
 • 3. annobon 2010. december 22. 08:43
  „"a reklámidő túllépéssel megsértette a médiatörvény erre vonatkozó rendelkezéseit" Ezt szerintem számtalan kereskedelmi rádió- és tévéadó is eljátssza! Csak van akinél stopperolnak, van akinél nem. Példának okáért a Megasztár műsor alatt is érdemes lett volna lemérni a reklámok hosszát...”
 • 2. load 2010. december 21. 21:07
  „1. gjozsi88
  Ha ilyen ítélet lenne - de nem lesz - akkor azt az összeget is a NeoFM fizetné.
  Gondolom.
  Hálából.”
 • 1. gjozsi88 2010. december 21. 19:22
  „Vajon mennyi lesz a büntetése Szalay Annamáriának, aki a már bíróság szerint is jogszerütlen frekvencia szerződést aláirva a NEO FM rádiót "habokra" helyzetbe hozta....?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalai Annamária törvényi kötelezettségének tett eleget

Törvényi kötelezettségének tett eleget Szalai Annamária, amikor elfogadta a Fidesz… Tovább olvasom