Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Nem támogatnak semmiféle pártot

Módosította alapszabályát a Sopron és Környéke Német Kultúrklub, hogy a jövőben ők is részesülhessenek a személyi jövedelemadó egyszázalékos felajánlásaiból.
– A négyszáz tagú Sopron és Környéke Német Kultúrklub a város egyik legnépesebb civil szerveződése – mondta a batyus bállal egybekötött hétvégi közgyűlésen Krisch Magdolna, a klub elnöke. – Hagyományos évkezdő mulatságunkon Kostevc Ernő és zenekara, valamint a somfalvi (Schattendorf) férfikar is fellépett. A közgyűlésen pedig a 14 éve működő klub alapszabályt módosított annak érdekében, hogy az egyre nehezedő gazdasági körülmények között az adófelajánlások egy százalékából részesülhessünk. Ezért a német kultúrklub határozatban mondta ki pártsemlegességét, azaz mint eddig, ezután sem fog pártot támogatni, sem képviselőt állítani. Így megteremtettük annak jogi lehetőségét, hogy a szükséges adminisztrációs eljárásokat követően a klub egyszázalékos adófelajánlásokat fogadhasson.
Krisch Magdolna elmondta még: éves szinten közel hárommillió forintos költségvetéssel rendelkeznek. A tagdíjak mellett etnikai, civil kisebbségi, valamint megyei önkormányzati pályázatokon vettek részt.
– Mivel Sopron és a helyi németség évszázadok óta elválaszthatatlan egymástól, szeretnénk, ha a helyi önkormányzat szintén elismerné hagyományápoló törekvéseinket – fogalmazott az elnök. – Idén is szervezünk nagyszabású rendezvényeket: ilyen például a júniusi hazai német nemzetiségi kórusok fesztiválja, amelyre énekkarokat várunk Ausztriából és Németországból is. Ugyancsak a város turizmusát bővíti a harmonikástalálkozó, amelyet idén októberben láthat-hallhat a közönség.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdei hetedszer

Ökölvívás

Az esélyeknek megfelelően ismét megvédte címét Erdei Zsolt, a Boksz… Tovább olvasom