Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Nem találta meg szakdolgozatait Gyurcsány Ferenc

Kereste őket, de sem a főiskolai, sem az egyetemi szakdolgozatát nem találta meg Gyurcsány Ferenc.
Kereste őket, de sem a főiskolai, sem az egyetemi szakdolgozatát nem találta meg Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök szerint azonban a pécsi egyetem nyilatkozataival megdőlt az a vád, hogy nem készített diplomamunkát.

A Demokratikus Koalíció elnöke pénteki Facebook-bejegyzésében azt írta: nem hiányoztak neki a szakdolgozatai az elmúlt években, így aztán nem is vigyázott rájuk "valami rettenetesen".

Beszámolója szerint fogalma sem volt, hol keresse most őket, és bár szerdán nekiálltak átválogatni a családi könyvtárat, csak felesége, Dobrev Klára két diplomamunkájának egyike került elő, az övéi nem.

Gyurcsány Ferenc bejegyzésében ugyanakkor arra is kitért, hogy mivel az érettségi bizonyítványát sem találta meg otthon, felkészült a következő vádra: "Gyurcsánynak érettségije sincs".

"Múlt hétfőn még azt vonták kétségbe, hogy volt-e egyáltalán szakdolgozatom. A leckekönyvek másolata, az egyetem hivatalos nyilatkozata a feltételezést határozottan cáfolta. Ezzel a dolog érdemi része lezárult, a vád megdőlt. Ezt követően sokan szerették volna elolvasni a dolgozatokat. Az érdeklődést szívesen kielégítettem volna. De mert az egyetem leselejtezte, én meg nem őriztem meg azokat, nem tudok mást ajánlani a szakdolgozatokért lelkesedőknek: keressék meg a többi képviselőt, ők talán nagyobb becsben tartották egykori munkájukat, és most szívesen bocsátják az érdeklődők rendelkezésére" - olvasható a bejegyzésben.

A Pécsi Tudományegyetem szerdán közölte, hogy a jegyzőkönyv szerint 1996-ban leselejtezték Gyurcsány Ferencnek a Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán 1990-ben írt szakdolgozatát. Megjegyezték, hogy a karok önállóan rendelkeztek a szakdolgozatok őrzéséről, selejtezéséről, jogszabályi kötelezettség hiányában az egyetem akkor egységes belső szabályozást nem alkotott. A közgázon - a bírálók külön javaslata hiányában - öt év után selejtezték a szakdolgozatokat. Mint írták, Gyurcsány Ferenc diplomamunkáinak címe, az azokra adott bírálat és érdemjegy, valamint a nyilvántartási szám megtalálható az érintett karok tanulmányi irataiban, a diplomamunkák azonban már nem lelhetőek fel az egyetemen.

A Pécsi Újság hírportál korábban Geresdi Istvánra, a PTE Természettudományi Karának dékánjára hivatkozva arról írt, hogy nem találják Gyurcsány Ferenc 1984-ben írt szakdolgozatát. A dékán azt mondta: az abban az évben végzett technika és biológia szakos tanárok szakdolgozatai megvannak az intézeti könyvtárakban, a volt miniszterelnöké azonban hiányzik közülük. Hozzátette, a szakdolgozat a katalógus szerint 1984-ben minden bizonnyal bekerült a biológia tanszékre, vagyis létezett, de ma már nincs meg, azt azonban, hogy mikor tűnt el, nem lehet megállapítani. A Pécsi Újság azután, hogy Schmitt Pál a plágiumügye miatt lemondott a köztársasági elnöki tisztségről egy kommentelőre hivatkozva azt írta: egyes híresztelések szerint a nyolcvanas években Pécsett a KISZ vezető tisztségviselőjeként tevékenykedő Gyurcsány Ferenc úgy kapott főiskolai diplomát, hogy nem adott be szakdolgozatot.

A volt kormányfő erre reagálva a Facebookon nyilvánosságra hozta a főiskolai és az egyetemi leckekönyvéről készült felvételeket. Ezekből az derült ki, hogy a tanárképző főiskolán a Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel adott be szakdolgozatot, és arra jó minősítést kapott. Gyurcsány Ferenc 1990-ben a közgázon A gazdasági társaságok és a tőzsde működése címmel adott le disszertációt; diplomájának minősítése jó, a dolgozatra elégséges és közepes értékelést kapott. A politikus azt is közölte, hogy ha megtalálja, nyilvánosságra hozza szakdolgozatait. Úgy fogalmazott, nem fogja kezét-lábát törni, hogy megtalálja saját példányait, de a normálisan elvárható, átlagos erőfeszítéseket megteszi a diplomamunkák felkutatása érdekében.

Schmitt Pál lemondása után politikusok szakdolgozatainak felkutatásáról cikkeztek a lapok. A Magyar Nemzet szerint lavinát indított el Schmitt Pál kisdoktorija, a Pécsi Újság hírportál felvetette, Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfő szakdolgozata is érdekes lehet, a Népszabadság pedig Orbán Viktor kormányfő szakdolgozatát próbálta sikertelenül fellelni az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar könyvtárában. A miniszterelnök szakdolgozata április 4-én olvashatóvá vált az orbanviktor.hu oldalon. A kormányfő a honlapjára feltöltött dokumentumok alapján 1987. március 11-én, jeles eredménnyel védte meg Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben (A lengyel példa) című szakdolgozatát.

Olvasóink írták

76 hozzászólás
 • 76. AntiFricc 2012. április 17. 20:28
  „72-74
  Elvtársak, túl unalmasok és szánalmasok vagytok.
  Nem tudtok kitörni a vörös ködből, ami 42 év alatt beivódott az agyatokba. De szerencsére új világot élünk. Csak ti még nem vettétek észre. További jó nyammogást!”
 • 75. fortuna54 2012. április 16. 12:17
  „73.Eva,a tojás-gyufa-pipadohány-meltartó-tepertyö stb.drágulását kifelejtetted? Talán máshol minden ólcsóbb lett?”
 • 74. load 2012. április 16. 11:14
  „71.AntiFricc
  "Szóval Feri, mesélj, hol az a dolgozat? Te kis hamis!"
  Rosszul állsz hozzá a dologhoz.
  Meg kell keresni Feri szakdolgozatát, valamint keresni hozzá egy másikat, amivel legalább 90%-ban szóról-szóra egyezik.
  Aztán megkérdezni, hogy ugyan már mi ez a véletlen egyezőség.
  A HVG profi módon ezt így csinálta.
  Amit te csinálsz, az csak egy gyerekes rapli.
  Egy záró dolgozat elvesztése lehet gyanús, de semmi esetre sem bűn, mint a plágium.”
 • 73. Eva- 2012. április 16. 09:41
  „71-hez

  GyF 2009.óta nem miniszterelnök
  előtte minden manőverét Orbán akadályoztatta--veled is!

  most aztán mégis elszenvedheted, amit akkor megakadályozni segítettél--csak durvábban

  igaz most nincs hűtlen kezelés hangoztatása a hatalmas országkockázati felár miatt--mert a mesevilágod rendben, Te sem berzenkedsz!---a 300 Ft-os euro miatt--a szárnyvonalak bezárása miatt --a 450 Ft-os benzin miatt--stb.

  ((bizony az olcsóbb hitellel való adósságszolgálat és a működtetett beruházások , melyek az adósságot részben okozták--kevéssé borították volna fel a költségvetést.Igaz a szabadságharcos gondolat--eu ellenes voltát megérteni kénytelen lesz végül is mindenki, mert hiába mondják, hogy gazdasági természetű ügyet politikaival kapcsol össze az eu---szétverni sok év munkáját épeszű közösség nem hagyhatja.

  Ha velünk példát statuálnak véletlenül és felfüggesztik eu tagságunkat---akkor aztán várhatod mikorra kerül egyenesbe a gazdaság, meg az ország működése újra.

  Hatalmas kockázat!”
 • 72. machers 2012. április 16. 08:58
  „71. AntiFricc 2012.04.16. 00:03
  Melyik volt az a mondatom, amelyikből erre következtettél?”
 • 71. AntiFricc 2012. április 16. 00:03
  „68
  Na mert nem a Ferikét próbáljátok tisztára nyalni? Dehogynem.
  Érdekes, ha a te szüleidet is kényszermunkatáborokba zárták volna és lőtték volna halomra, mint a hithű elvtársak, akkor talán nem Orbánt hasonlítanád Észak-Korea kommunista rezsiméhez.

  70
  Ha nem lett volna Ferike, akkor ma nem lennénk ekkora sz.rban.

  Tudom, ti nem tanultatok történelmet. Persze az is lehet, hogy volt részetek oktatásban, csak még ´89 előtt, amikor még nem tényeket írtak a tankönyvbe, hanem amit az elvtársak elfogadtak...

  Amúgy meg O.V. nem az én miniszterelnököm, kormánya nem az én kormányom, mert nem rájuk szavaztam. De a baloldalnál minden jobb!

  Olyan érdekes, a cikkben Ferikéről van szó, de ti azért próbáltok mást sározni.

  Szóval Feri, mesélj, hol az a dolgozat? Te kis hamis!”
 • 70. Eva- 2012. április 15. 22:16
  „66-hoz

  Semmi baj!

  10 évi munkálkodással Orbán oda került ahova akart--és mi mindnyájan jobban élünk, mint GyF alatt.
  Igaz a kottáját GyF írta.

  Éppen a kiforgatott őszödi előzményeként elmondott szövegében.

  a többi szemhályogosok viziója!Köztük a tiéd is”
 • 69. machers 2012. április 15. 20:11
  „67. fortuna54 2012.04.15. 19:37
  Kíváncsiságodat megértem, hiszen az mindig is az emberiség egyik legnagyobb motivációja volt. Természetesen neked is szívesen állok rendelkezésedre. Az alábbi elérhetőségeken az általad feltett kérdéseket készséggel, és remélem számodra is megfelelő hitelességgel, megválaszolják:
  http://app.pte.hu/tk/egyseg.php
  Remélem, hogy tudtam ebben, a számodra fontos kérdésben érdemi segítséget nyújtani!”
 • 68. machers 2012. április 15. 20:00
  „66. AntiFricc 2012.04.15. 18:20
  "Na megjött az összes gyurcsótányi s.ggnyaló, M. sándor meg..."
  Javítok: személyeskedés, bunkóság, stb.
  Ha gondolod folytathatjuk ilyen stílusban is. Szókincsem rendben, bár nem használom általam ismeretlenek minősítésére. Stílusod alapján pedig lehetne.
  Az utolsó mondatod egy szócserével - baloldal helyett kormány - én is írhattam volna. Direkt nem írtam jobboldalt, mert nem szándékozom az országot "oldalakra" osztani. Ha nem lennél ennyire vak, akkor látnod kellett volna, hogy a lopás, hazudozás az nem pártkönyv hanem ember függő. Ja. ha gondolod, akkor természetesen lesz mivel alátámasztanom. Úgy a Medence Géniuszának és bandájának szavahihetőségét, illetve tehetségét. Na persze a mutyizásukra is van példa rendesen.
  Egyébként azok az intézkedések, amiket szeretett kormányod hozott az elmúlt két évben messze közelebb állnak úgy eredményben, úgy módszerben az észak-koreai rezsim működéséhez, mint egy európai ország gazdasági, politikai kultúrájához.
  Egy vitában pár betű tévesztését egyedüli érvként felhozni - ellenérvek helyett - röhejes és szánalmas.”
 • 67. fortuna54 2012. április 15. 19:37
  „64-es.Azért engem nagyon is érdekelne,ez a bizonyos kétséges diploma.”
 • 66. AntiFricc 2012. április 15. 18:20
  „64
  Sándor, a mocskolódást a bal oldal kezdte. Az nem mocskolódás, ha azt mondom Feri ne hazudj! Hiszen ő bevallottan hazudik.
  A baloldal tevékenységéről jobb ha nem is beszélünk, amennyit Magyarországnak már ártottak, az eddig is már nagyon sok volt.

  65
  Ha csak "bünt" követett el Schmitt, akkor nincs semmi baj. "Egyébbként" nem én tévedek, hanem te, aki még helyesen írni sem tudsz.

  Itt manipulálhatóak egyedül ti vagytok, akik a 40 évnyi megfélemlítés után sem meritek kinyitni a szemeteket és tovább nyaltok az elvtársaitoknak. Csak egyet nem értek: ha ennyire bírjátok a kommunizmust, miért nem mentek ki Észak-Koréába? Ott nektek éden lenne!

  Érdekes nekem megvan a szakdolgozatom.
  Gyurcsányka sosem volt ártatlan. Nagyon sok bűn szárad az ő lelkén. Pusztuljon a férgese.”
 • 65. gjozsi88 2012. április 15. 15:39
  „Antifricc
  62!
  Szerettem volna remélni, hogy a közélethez való tartalmatlan hozzászólásaid ellenére egy kimaradt h betü nem okoz ekkora fennakadást!
  Nyugtass meg ,hogy érted azt a lényeges különbséget, hogy SCHMITT PÁL-unk dokkumentumánál kiderült, hogy csalt, azaz a bünt bizonyították!
  Te azt várod el Gyurcsánytól, hogy bizonygassa ártatlanságát!!!!
  Súlyos tévedéseid vannak!
  Bizonyítsátok be, hogy Gyurcsány nem írt szakdolgozatot......!!!!
  Ha lehet ne legendákkal!!!!
  TÉNYEKKEL, ahogy Pálunk is megbukott!
  Egyébbként megy a nagy duma, hogy a korábban fideszes Mellár azt nyilatkozta a Pesti feketedoboz egy műsorában, hogy amikor gyurcsány ment vizsgázni mindig elötte leszóltak!
  Kicsi bogaram!
  Aki ismeri az akkori korszakot az tudja, hogy ezért nem kellett mindig leszólni.....a kivételezetteket a felvételtől ismerték!!!!!
  Látod milyen könnyen manipulálhatók vagytok!”
 • 64. machers 2012. április 15. 13:48
  „62. AntiFricc 2012.04.15. 11:10
  Egyébként van valami különleges oka annak, hogy csak ott jelensz meg, ahol mocskolódni lehet? Szívesen olvasnám hozzászólásaidat vezéredék ténykedéseivel kapcsolatban. Hidd el jobban érdekli a zembereket, mint fletó diplomája!”
 • 63. machers 2012. április 15. 12:03
  „62. AntiFricc 2012.04.15. 11:10
  A szövegértelmezésben nyújtott segítségemet nem kell megköszönnöd.”
 • 62. AntiFricc 2012. április 15. 11:10
  „52 gjozsikám
  Én Scmitt-et nem ismerek, de biztos vele jártál, mikor általános iskolában megbuktál helyesírásból.

  Na megjött az összes gyurcsótányi s.ggnyaló, M. sándor meg eva, aki alapból negatív jelzővel regisztrálta nick nevét.

  Na szóval Feri, akkor hogy is volt ez? Tudom régen máshogy mentek a dolgok, akkor még elvtársak megkapták, amit akartak, viszont új időket élünk!
  Én már csak annyit kérdezek, hogy hány s.gget kellett nyalnod érte, Feri?”
 • 61. machers 2012. április 14. 22:04
  „59. rommel2 2012.04.14. 21:20
  Már hiányoltalak!
  Mi a véleményed a tranzakciós adóról? Mit kell rá mondani, ha megkérdeznek róla?”
 • 60. machers 2012. április 14. 21:59
  „59. rommel2 2012.04.14. 21:20
  Nyugi! Megírta.”
 • 59. rommel2 2012. április 14. 21:20
  „MILYEN DOLGOZATOT KERES A FECÓ ???
  AMIT NEM IS IRT MEG ???”
 • 58. Eva- 2012. április 14. 20:49
  „57-hez

  :)

  Mégis volt 57 komment, mert mi lenne más figyelem elterelő a tranzakciós adóról, meg a többi hasonló szépségről.
  eme embert megkaraktergyilkolták
  vele miatta tönkrevertek mindent, ami értelmes lett volna--
  most kedvükre átalakítanak, mi meg örülünk!

  a fidesz 1o éve ennyi volt.
  És akkor még GyF-et minősítik bármi módon, hogy ország eladósító
  meg hűtlen kezelő
  Mi van most--a nagyon késlekedő IMF olcsobb hitellel?Annak hiánya nem hűtlen kezelés?”
 • 57. Pretorianus 2012. április 14. 18:41
  „Egy bukott kis emberrel ennyit foglalkozni...:)Ott van a helye,ahol van,egy alig jegyzett,súlytalan minipártnál...:)))”
76 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az államfőjelölésről tárgyal a Fidesz elnöksége

Ülést tart péntek déltől a Fidesz elnöksége a Parlamentben; a megbeszélésen az államfőjelölés… Tovább olvasom