Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Nem szólalhatnak fel az egri közgyűlésben az állampolgárok

A jövőben nem szólalhatnak fel az egri közgyűlés ülésein az állampolgárok, erről a testület csütörtökön döntött, a hevesi megyeszékhelyen.
A jövőben nem szólalhatnak fel az egri közgyűlés ülésein az állampolgárok, erről a testület csütörtökön döntött, a hevesi megyeszékhelyen. Az ülés megkezdésével egy időben a Magyar Szolidaritás Mozgalom egri csoportjának szervezésében 20-30 ember tüntetett a Városháza épülete előtt az előterjesztés ellen.

Az előterjesztés indoklása szerint a közérdekű témában megtehető állampolgári felszólalások lehetőségével 2011-ben összesen 11 lakos élt, és a felszólalások tartalma és stílusa több esetben vitatható volt, méltatlan Eger város közgyűléséhez, vagyis a lehetőség nem váltotta be az ahhoz fűzött reményeket. Ugyanakkor az állampolgároknak számos más lehetőség, fórum áll a rendelkezésükre arra, hogy kifejtsék a véleményüket a közügyeket illetően.

A polgármesteri hivatal évi százezres nagyságrendű ügyfélforgalmat bonyolít le, a városi zöldszámon, e-mailen, illetve fogadóórákon és lakossági fórumokon pedig észrevételek százait fogadják a képviselők és a hivatal ügyintézői - hangzott el az ülésen.

Az állampolgári felszólalás lehetőségének eltörlésével egyidejűleg a testület döntött arról, hogy az eddigi egy helyett a jövőben évente két közmeghallgatást tart.

Olvasóink írták

  • 1. kotorék 2012. augusztus 31. 10:45
    „Kuss! Micsoda ordenáré dolog a nagyok dolgába belebeszélni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországon rendezik meg a Finnugor Népek VI. kongresszusát

A siófoki rendezvényen egyebek közt etnopolitikai, jogi, nyelvi, oktatási, kulturális, valamint demográfiai kérdések kerülnek napirendre. Tovább olvasom