Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Nem szívesen költöznek a hallgatók a diákhotelekbe

Bár az újonnan épült kollégiumok kialakítása jóval igényesebb a régieknél, és olcsóbb az albérletnél, kevés a közösségi tér, zavaró a biztonsági kamera.
A PPP-konstrukcióban épült diákotthoni ágyak egyelőre kelendőek, ami jórészt a kormányrendeletben maximalizált térítési díjaknak köszönhető. Az üzemeltetők ugyan 36-48 ezer forint bérleti díjat kérnek egy férőhelyért az új diákhotelekben, ám ebből legfeljebb 16 ezer forintot fizetnek havonta a diákok. Ez lényegesen olcsóbb az albérletnél, viszont nem fedezi a tényleges üzemeltetési költségeket. A hiányzó pénzt az egyetemek részben a központi költségvetésben meghatározott kollégiumi normatívával – ez havonta 11 650 forint –, részben az Oktatási Minisztérium által biztosított 5000 forintos támogatással egészítik ki, a fennmaradó 4-12 ezer forintot az intézményeknek kell kigazdálkodniuk.

A biztonságos üzemeltetés érdekében a szolgáltatók bentlakási szerződést kötnek a hallgatókkal, amelyben a vendégfogadás szigorú szabályai, illetve a berendezés védelme mellett helyenként arra is kötelezik őket, hogy távozásuk esetén maguk helyett új bérlőt hozzanak. A diákokat azonban ezeknél is jobban zavarják a biztonsági kamerák, amelyekkel az épületeket megfigyelik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A teakészítés fortélyai

Lényeges, hogy az egyes teafajták elkészítésének szabályait betartsuk. Sokan nincsenek tisztában ezzel, pedig nagyon fontos, mert nem ugyanabban az ízélményben lesz részünk. A fekete teán kívül mindegyik fajtánál ajánlott az először felforralt vizet 60–70 fokra visszahűteni, majd a teafüvet ebben áztatni.
Tovább olvasom