Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Nem szerződéses, csak sorkatona volt a támadó További mqtétekre vár

a bankrablás női sérültje

Budapest MTI Sem szerződéses, sem hivatásos katonaként nem teljesített szolgálatot a budapesti Széna téri OTP-fiókban múlt héten túszokat ejtő Cseh István; a férfi csak sorkatonai szolgálatát töltötte a Magyar Honvédségnél – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM). Gyutacsot is találtak a túszejtő lakásán.
A szaktárca sajtóosztályának közleménye szerint a férfiről a sajtóban a valósággal ellentétes információk, találgatások jelentek, jelennek meg azzal kapcsolatban, hogy hivatásos katonaként idehaza és külföldön is szolgált. A HM Személyzeti Főosztályának központi személyügyi nyilvántartása szerint Cseh István 352 napos sorkatonai szolgálatot teljesített, tartalékos rendfokozata őrvezető. Sorkatonai szolgálata után sem mint továbbszolgáló, sem mint szerződéses vagy hivatásos katona a Magyar Honvédségben nem teljesített szolgálatot. Egyébként a házkutatás során Cseh István lakásában a fegyverek és lőszerek mellett egy gyutacsot és ismeretlen anyagot is találtak, aminek a vizsgálata folyamatban van
Szerencsére jó állapotban vannak a bankrablásban túszul ejtett sebesültek: a kézsérült férfi még hétfőn távozik a Szent János-kórház traumatológiai osztályáról, míg a lábsérüléseket szenvedett nő további mqtétek előtt áll. Mivel nagy energiájú lövedék okozta a sérülését, nem csupán egy egyszerq rutinmqtétet kell elvégezni, az operáció utáni rehabilitáció várhatóan egy-másfél évig tart. Arra a kérdésre, hogy a sérültek kérték-e pszichológus segítségét, a kezelőorvos azt válaszolta, a férfi kért segítséget, míg a nő nem igényelte.
Pongrácz Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, aki ajándékcsomaggal és „pénzügyi gyorssegéllyel” érkezett meglátogatni a sérülteket, arról tájékoztatott, hogy a bank belső vizsgálatot indított. Beszámolt arról is, hogy az OTP Bank egészségpénztárának ügyvezető igazgatója mindazon áldozatok számára segítséget nyújt, akik ezt igénylik. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: vitát

a parlamentben Rendőri látogatás Kábítószerfogás Viharok, riasztások Nincs magyar

áldozat

Budapest» A Fidesz elutasítja a több-biztosítós egészségügyi modell bevezetését – mondta… Tovább olvasom