Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Nem sikerült leszoktatni a fiatalokat a szexről

Nem működik a "semmi szexet-program"; nem sikerült leszoktatni a fiatalokat a veszélyes szexuális szokásokról, és csökkenteni a nem kívánt terhességek számát.
Az Oxfordi Egyetem kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy nem lehet a fiatalokat leszoktatni a szexről, miután elemezték a 15 ezer, 10 és 21 év közötti fiatal szexuális szokásait összegző amerikai tanulmányokat.

Megállapították, hogy az önmegtartóztatást szorgalmazó kampány sem negatív, sem pedig pozitív hatással nem volt a szexuális után terjedő betegségek terjedésére, és nem változott azok aránya sem, akik nem védekeznek szeretkezés közben - összegezték a brit orvosi szaklapban megjelent tanulmányukban.

Az Egyesült Államokban négy éve indították el az önmegtartóztatást szorgalmazó Silver Ring Thing (SRT) programot; a csatlakozó fiatalok egy ezüstgyűrűt kapnak, amely azt a fogadalmat szimbolizálja, hogy a házasságkötés előtt nem létesítenek szexuális kapcsolatot.

A programot George Bush elnök is támogatja; a kormányzat által az AIDS-elleni harcra adott pénz harmadát kapja az SRT.

A program azonban hatástalan: ugyanabban a korban veszítik el a szüzességüket a fiatalok, mint korábban, és nincs változás a szexuális partnerek számában sem. Ugyanannyian nem védekeznek, mint eddig, és nem csökkent a szexuális utón terjedő nemi betegségben szenvedők száma, illetve a nem kívánt terhesség aránya sem.

Sőt, az egyik felmérésből az is kiderült: az önmegtartóztatási programhoz csatlakozók körében jelentősen nagyobb a nemi betegek száma. Ezt azonban más vizsgálat nem támasztja alá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szárszó, a Balaton-parti fák alatt

Van egy tábor a Balaton mellett, Szárszón, amelyet az elmúlt harminc év alatt közel negyvenezer… Tovább olvasom