Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Nem reklámfelület a politikai plakát

A villanyoszlopokra plakátolást korábban Varga Zoltán támadta meg, miszerint az rekám céllal tilos ezken a felületeken. A poitikai plakát azonban nem minősül reklámnak.
Nem minősül gazdasági reklámnak, éppen ezért bármelyik politikai plakát elhelyezhető a közutak mentén lévő villanyoszlopokon - írta a Népszava hétfőn Navracsics Tiborközigazgatási és igazságügyi miniszternek egy szocialista képviselő írásbeli kérdésére adott válasza alapján.

Varga Zoltán még decemberben fordult a tárcavezetőhöz azzal, hogy a közúti közlekedésről szóló törvény hatályos szövege szerint "nem lehet reklámtábla, reklámhordozó és egyéb reklámcélú berendezés a közvilágítási, villany-, és telefonoszlopon, függetlenül attól, hogy a közvilágítási, villany- és telefonoszlop a közút úttesten kívüli burkolatlan területén, járdán, gyalogúton vagy kerékpárúton helyezkedik el".

A politikus azt tudakolta, elhelyezhetőek-e politikai célú plakátok, hirdetések a fent említett oszlopokon.

A miniszter válaszában azt írta, a választási eljárásról szóló törvény, a közúti közlekedésről szóló törvény, valamint a reklámtáblák, reklámhordozók és egyéb reklámcélú berendezések közutak melletti elhelyezésének részletes szabályairól szóló kormányrendelet vonatkozó rendelkezéseinek összevetése alapján álláspontja szerint a jogi szabályozás csak a gazdasági célú reklámra vonatkozik, politikai választási plakátra nem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér Sándor: visszaszerezte a rendőrség a társadalmi bizalmat

"Ez annak köszönhető, hogy a 2006-os események után a rendőrök kivetették maguk közül a… Tovább olvasom