Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Nem okoztak fennakadást

a határon a vendégmunkások

Nem okozott fennakadást a hegyeshalmi határátkelőn a húsvéti ünnepek miatt megnövekedett forgalom. A határőrség a hét végéig a szokásosnál erősebb forgalomra számít a kilépőoldalon.
Megerősített szolgálattal készült fel a határőrség a húsvéti ünnepekkel járó megnövekedett forgalomra a hegyeshalmi átkelőnél. A Nyugat-Európában dolgozó és az ünnepekre hazatérő főként ukrán, román és szerb vendégmunkások áradata már múlt hét csütörtökön érezhető volt az átkelőn. Újszászi Zsolt alezredes, kirendeltségvezető a Kisalföldnek elmondta: az elmúlt hét második felében a belépőoldalon erősödött nagymértékben a forgalom, három nap alatt több mint 145 ezer belépőt regisztráltak, míg a kilépősávokban mindössze 65 ezren mentek át ez idő alatt. A nagy forgalom azonban nem okozott különösebb fennakadást az átkelőn, lehetőség szerint esetenként minden sávot megnyitottak az autók előtt.
A szabadságukból vissza igyekvő vendégmunkások áradata már hétfőn délután érezhető volt az átkelő kilépőoldalán, hiszen alig egy nap alatt mintegy kétszer annyi utast léptettek ki, mint ahányat a belépőoldalon regisztráltak. A határőrség egészen a hét végéig megnövekedett forgalomra számít a visszautazó vendégmunkások miatt. Ennek ellenére az utazóknak nem kell felkészülniük lényegesebb várakozási időre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan büntetné a szemetelőket?

Tovább olvasom