Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Nem nagyon szeretjük az idegeneket

A magyar lakosság több mint negyede nyíltan idegenellenes a Tárki februárban készült felmérése szerint, amelyet keddi számában tett közzé a Népszabadság.

A megkérdezettek 27 százaléka vélte úgy, hogy egyetlen menedékkérőt sem lenne szabad beengedni az országba. A válaszadók hat százaléka tekinthető idegenbarátnak, akik minden menedékkérőt  beengednének Magyarországra.  A többséget a „mérlegelők" alkotják, a vizsgálatban részt vevők  67 százaléka megfontolás tárgyává tenné, hogy Magyarország kinek  nyújt menedéket, és kinek nem.  

A vizsgálat első megközelítésben arra mutat, hogy a nyílt  idegenellenességben nem történt változás, ám az adatok részletesebb  elemzéséből kiderült, hogy a rejtett
idegenellenesség nő. 

A „mérlegelőknek" a határon túli magyarsággal nincs gondjuk,  őket szívesen fogadják, de az arabok, a kínaiak, az oroszok vagy a  románok érkezését a többségük egyre merevebben elutasítja. A felmérés készítői mérték az általuk kitalált népcsoporthoz, a  pirézekhez való viszonyulást is. A fiktív  népcsoporttal szemben is egyre nagyobb az  idegenellenesség: míg tavaly júniusban a megkérdezettek 59 százaléka  utasította el befogadásukat, idén februárban már 68 százalékuk.  (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákgyógyítás, egyénre szabottan

A genetikai program, melyet az osztódás során továbbad az utódsejteknek, már nem ugyanaz, mint az eredeti – mondja dr. Haracska Lajos, az MTA Szegedi Biológiai Központjának főmunkatársa, a rákkutatással foglalkozó mutagenezis- és karcinogenezis-csoport vezetője. A sejt elveszti kontrollját, elkezd korlátlanul szaporodni, túlnövi a többi sejtet – s ez már maga a rákos folyamat. Tovább olvasom