Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Nem minden igaz, ami fent van a neten

A fővárosi rendőrkapitányság a felnőtteket is megtanítaná a felelős internethasználatra hogytudatosuljon bennük, nem minden igaz, ami a világhálón feltűnik.
A felelős internethasználatra figyelmeztet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

Németh Ágnes az M1 aktuális csatorna szombati műsorában kijelentette: nemcsak a gyermekeket, hanem a felnőtteket is meg kell tanítani a felelős internethasználatra és tudomásul kell venni, hogy nem minden igaz, ami a világhálón feltűnik. Példaként bevásárlóközpontokból elvitt gyermekeket említett, utalva arra, hogy ilyen történetek időről időre előkerülnek, miközben évekkel ezelőtt is bizonyossá vált, hogy nem igazak.

Az eltűnt emberekről a közösségi portálon terjedő hírekkel kapcsolatban azt javasolta, hogy mindenki nézze meg a rendőrség hivatalos oldalát, a police.hu-t és győződjön meg róla, hogy valóban eltűnt-e valaki. Amikor eljárás indul és elkövetőt keresnek, az ugyancsak megjelenik ott is - tette hozzá.

Németh Ágnes kitért a közösségi oldalakra gyermekekről feltöltött fényképek problémáira is. Mint mondta, a gyermekeknek is vannak jogaik, így a szülőknek meg kell velük beszélni, hogy feltehetik-e a fotót. Olyan képet kell választani, amit a gyermek felnőtt korában sem fog szégyellni - fejtette ki, kiemelve: semmilyen körülmények között sem szabad meztelen képet felrakni, mert az sérti a gyermek jogait.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztivállal, uniós rendezvényekkel ünneplik ma az országban az Európa-napot

Ma kontinensszerte, így Magyarországon is Európa-napot tartanak, Budapesten fesztivált és… Tovább olvasom