Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Nem minden esetben jogos a büntetés

Kétszázezer forintos bírsággal sújtja a környezetvédelmi felügyelőség azokat a vállalkozásokat, amelyek nem tesznek eleget a nem veszélyes hulladékokra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségüknek. Kiderült, a bírság nem minden esetben jogos.
Számos vállalkozás kapott az utóbbi napokban levelet a környezetvédelmi felügyelőségtől, melyben kétszázezer forintos bírságról tájékoztatják őket. Az indok szinte minden esetben ugyanaz: a vállalkozás nem tett eleget a nem veszélyes hulladékokra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségének.
– Uniós csatlakozásunk óta a vállalkozások kötelesek nyilvántartani és legkésőbb minden év február elsejéig bejelentést tenni a náluk keletkezett két tonna feletti nem veszélyes hulladékról – mondta el Mizser Gyula, az ipartestület ügyvezetője. – Ez mindenkire vonatkozik, a kereskedőre ugyanúgy, mint a cukrászra vagy a kőművesre. A környezetvédelmi felügyelőség azonban – előzetes ellenőrzés nélkül – a nyilvántartásában szereplő összes olyan vállalkozásnak kipostázza a bírságról szóló levelet, amelyik elmulasztotta a bejelentést. Tehát azok is megkapják, akik ugyan nem jelentették be, de a mennyiségi határt nem lépik át. Sok vállalkozó sajnos nem ismeri a jogait és kifizeti a bírságot.
Az ipartestület azt tanácsolja a tagjainak és más vállalkozóknak, hogy amennyiben bírságról szóló levelet kapnak kézhez és azt nem tartják jogosnak, tegyék meg a fellebbezéshez szükséges lépéseket. Ehhez segítséget kapnak az ipartestület soproni szervezeténél Mizser Gyulától a 30/400-2533-as telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csarnokban lehet kamera

„ A dunakiliti SP Industries Kft. csarnokában, ahol a termelés folyik, kamerákat szereltek fel.… Tovább olvasom