Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Nem menekült, ivott a makói gyanúsított - interjú

Makó - Még nem fedezték fel a makói hármas gyilkosságot, amikor a szörnyű bűncselekmény gyanúsítottja már Szegeden, a húgáéknál volt. A tanúként kihallgatott Perecz Erzsébet megrázó interjúban modnta el, mit árult el neki a bátyja.
– A testvérét három ember megölésével gyanúsítják. Úgy tudom, hogy bátyja a bűncselekmény helyszínéről Hódmezővásárhely érintésével Szegedre jött, alig néhány órával a gyilkosságok után már önöknél volt.
– Jól tudja, Józsi szombaton fél hat körül már nálunk volt.

– Milyen volt? Mit mondott, miért jött Szegedre?
– Akkor még nem mondott semmit. Egyébként előtte két nappal is meglátogattak. Barátnőjével és egyhónapos kislányukkal jött. A testvérem már akkor is furcsán viselkedett. Szombat este pedig láttam, hogy rosszkedvű, szomorú, valami nagyon nyomasztja, de nem tudtam, hogy mi. Nem sokkal később az öcsénkkel elment szórakozni. Vasárnap reggel hat órakor értek haza. Ittas volt. Leültünk a konyhában, beszélgettünk. Elmondta, hogy meghalt Boros Noémi és Siha Norbi, meg egy idős nő. Noémit és Norbit ismertem. Nem hittem neki, de ő erősködött, hogy higgyem csak el. Megkérdeztem, hol. Erre azt válaszolta, mindhárman Noémiék házában.

– Ennél többet nem árult el? Nem kérdezte meg tőle, honnan tudja?
– Dehogynem, de nem nagyon faggattam, mert tényleg nem hittem el. Kisvártatva azt mondta, ő is ott volt.

– És mivel folytatta?
– Mielőtt erre válaszolnék, engedje meg, hogy arról is beszéljek, ami az elmúlt hetekben történt. Például arról, hogy Norbi pénzt adott Józsinak. Úgy tudom, sok pénzt. Azt mondta neki, vegyen magának ruhát, kaját, meg amit akar. Tudtuk, hogy ezért kérni fog valamit, de azt nem, hogy mit. Józsi vasárnap reggel a konyhában beszélt arról is, hogy Norbi ki akart békülni Noémivel, de a lány nem. Amikor elindultak a Fűtő utcai házhoz, Józsi szerint Norbi azt mondta neki, hogy akárki jön vele szembe, meg fogja ölni.

– Azt megtudta tőle, hogy hogyan halt meg a három áldozat?

– Pontosan nem. Mivel az egészet nem hittem el, ráadásul sok dolgom volt, nem is nagyon faggattam. Józsi nem emlékezett mindenre. Utólag belegondolva sokkot kaphatott a látványtól. Határozott csak abban volt, hogy hárman meghaltak, ő egyszer szúrt, és egy kés pengéje eltört. Ezt is csak akkor mondta, amikor megkérdeztem tőle, hogy ujjlenyomatot hagyott-e. Nehéz minden szavára pontosan visszaemlékezni, de mintha azt is mondta volna, olyasmit kellett megtennie, ami megnyugtatta Norbit, hogy nem lesz az árulója.

A mécses Noémi és nagymamája emlékére ég.
A mécses Noémi és nagymamája emlékére ég.– Ez jelentheti azt is, hogy együtt gyilkolták meg Noémit és a nagymamáját.
– Jelentheti, de nem hiszem, nem tudom.

– Ennél többet nem mondott?
– Nem.

– Kiderült, hogy miért ment oda a bátyja?
– Az igen: Norbi vette rá.

– És az, hogy Norbi hogyan halt meg?
– Nem. Erről sem beszélt.

– Kérem, akkor arról meséljen, hogy mi történt ezután!
– Vasárnap délelőtt tizenegy óra után egy nyomozó telefonált, udvarias hangon közölte velem, hogy szeretnének tanúként kihallgatni. Nem árulta el, hogy miről tanúskodhatnék. Józsi még ott volt, gyorsan szóltam neki, hogy menjen el. A rendőrnek nem árultam el, hogy itt van, azt mondtam, legutóbb csütörtökön láttam. Józsi felhívta az egyik barátját, hogy igyanak meg egy sört a Zátony sörözőben, majd elment. Háromnegyed négy körül jöttek értem a rendőrök, elvittek és kihallgattak.

A rendőrautóban szólt a rádió, éppen híreket mondtak, elsőként azt, hogy Makón egy házban holtan találtak két nőt és egy férfit, meggyilkolták őket. Akkor hittem el, hogy Noémiék valóban meghaltak, és a testvérem igazat mondott. Az egész kihallgatás mintegy három órán át tartott. A nyomozóknak is azt mondtam el, amit magának. Tőlük tudtam meg, hogy a testvéremet előbb tanúként akarták meghallgatni. Kihallgatásom közben elárulták, hogy a bátyámat elfogták. A nyomozó nagyon rendes volt, végig udvariasan beszélt velem.

– Miért nem menekült a testvére? Vagy miért nem adta fel magát?
– Fel sem vetődött, hogy elmeneküljön vagy elrejtőzzön. Abban maradtunk, hogy a kihallgatásom után felhívom, eljön hozzánk, én pedig elmondom neki, hogy mit akartak tőlem a rendőrök.

– Várta, hogy elfogják?
– Még az is lehet.

– Most mit gondol a bátyjáról, akit három ember megölésével gyanúsítanak. Mert az nem vitás, hogy ott volt a helyszínen, és részt vett egy nagyon súlyos bűncselekmény elkövetésében, amire napok óta készültek. Majd utána elment mulatni. Ugye tudja, hogy a közvélemény előtt ez is megbocsáthatatlan?
– Bármi is történt, ő a testvérem, és az is marad. Kitartok mellette. Nem tartom gyilkosnak, nem hiszem el róla, hogy részt vett két nő megölésében.

– És a barátját? Mivel más nem volt a helyszínen, Norbertet csak a bátyja szúrhatta le.
– Nem tudom, hogy ott mi és miért történt, lehet, hogy még Józsi sem tudja.

Olvasóink írták

 • 6. mtt 2008. május 24. 06:53
  „Ez nem normális egy család, a testvér elmeséli, hogy meghalt 3 ember, de a hugi nem ér rá, meg különben is sok dolga...Hihetelen, ezek 25-ösek, mint a kamra izzó, nem hogy 100-asok lennének!!!!!”
 • 5. soproni 2008. május 23. 21:45
  „Ja,és még azt is elmeséli neki hogy ő is ott volt a helyszinen.Erre hugica elküldi sörözni amikor a rendőrök viszik kihallgatni.Micsoda idióta bagázs.”
 • 4. Tomm 2008. május 23. 21:44
  „Na ilyenkor mondom, hogy vissza a halálbüntetést!!!”
 • 3. soproni 2008. május 23. 21:41
  „A hugica se százas az biztos.A tesó elmeséli hogy meghalt 3 ember,de ő nem nagyon faggatja,mert nem hiszi el,meg különben is sok dolga volt.Hát viccből senki nem mesél ilyent.Na és a rendőröknek letagadja hogy nincs ott,csütörtökön látta utoljára.”
 • 2. chrisi 2008. május 23. 18:41
  „durva bakker”
 • 1. Sz.Zolika 2008. május 23. 18:08
  „Ez eszméletlen...úgy értem, annyira beleéltem magam a lány helyébe, hogy jön a tesóm és közli mi van ... ez hihetlen, az egész. Szörnyű!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videó a gátéri tornádóról!

Videó került fel a világhálóra a Gátér térségében, egy szupercella nyomában kialakult tornádóról.… Tovább olvasom