Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Nem magas az MTV új székházának bérleti díja

Az MTV új székházának bérleti díja a piaci díjak legalsó sávjában mozog, állapította meg - a fejlesztő és bérbeadó Millenniumi Média Kft. felkérésére - a Jones Lang LaSalle ingatlan tanácsadó - a szakvéleményt a megrendelő juttatta el az MTI-nek.

A Magyar Televízió (MTV) új székházának (gyártóbázisának) bruttó alapterülete bő 60 ezer négyzetméter, ebből 36 ezer négyzetméter az iroda, amelynek a fajlagos bérleti díja 12,3 euró havonta és négyzetméterenként. A közel 14 ezer négyzetméternyi raktárnál 5,9 euró a fajlagos bérleti díj, míg a több mint 8 ezer négyzetméter stúdióért havi 16 eurót kell fizetni négyzetméterenként. Az archívum, a parkolók, a zöldtető és a sétány bérleti díjával együtt a havi teher nettó 754 ezer 339 euró.

A Jones Lang LaSalle vállalati székházak bérbe adásával is foglalkozik, a saját adatbázisában 11,5-14,5 euróig terjed a havi fajlagos iroda bérleti díj. Az MTV székháza azonban egyedi - a megrendelő kívánsága szerint kialakított - és a bérleti díj a bútorokat is tartalmazza. E két tételt a piacon külön fizetik meg a bérlők.

A raktáraknál a piaci bérleti díj 4-8 euró közti, de polcozás nélkül, amely viszont itt része a bérletnek.

A Jones Lang LaSalle összegzése szerint az MTV székház bérleti díja teljes mértékben piac konformnak számít a piacon jelenleg elérhető és a nagyvállalati szektorban alkalmazott bérleti díjakkal összehasonlítva. A standard irodák piacán pedig az MTV székház bérleti díja - a székház projektek bérleti díjaival összevetve - a legalacsonyabb sávban mozog.

Az MTI múlt pénteki híre szerint már féléves bérleti díjjal tartozik a Magyar Televízió, miközben több mint egy éve használja a Bojtár utcai gyártóbázisát. A tényt a Millenniumi Média Kft. tudatta az MTI-hez eljuttatott közleményében. A köztelevízió viszont azzal reagált, hogy nem arról van szó, hogy az MTV ne fizetne, hanem arról, hogy a Millenniumi Média Kft. csak a tárgyalások során elfogadott részletét kaphatja meg havonta a bérleti díjnak. Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos az ügyről kijelentette, hogy "a prioritások között szerepel" az MTV székházszerződésének kivizsgálása.

Olvasóink írták

 • 1. hehe08 2010. szeptember 02. 00:01
  „és a régi székházzal mi történt??????
  segítsek????
  egy kanadai befektető megvásárolta az élületet úgy, hogy kapott fizetési haladékot a magyar államtól.....
  aztán bérbeadta az épületet a magyar államnak..... a bérleti díj az 5 év alatt épp annyi volt mint a vételár, tehát amikor lejárt a fizetési halasztás akkor egyben kifizette.....
  ja, a magyar állam kifizette saját magának az épület értékét .... a befektető meg elvitte ingyen.....
  ----- vagy csak urban legend????------
  hááááát sokan beszélik......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Balatonba engedik a Kis-Balaton többletvízét

Keddtől közel 12 köbméternyi vizet engednek másodpercenként a Kis-Balatonból a Balatonba, és… Tovább olvasom