Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Nem lopják idén a fenyőfát

Ezt is megértük. Egyetlen fenyőfalopásról sem érkezett idén bejelentés a Győri Rendőrkapitányságra. Az erdészeti igazgatóság is megerősítette: szerencsés évet zártak a fatulajdonosok.
Egyetlen fenyőfalopással kapcsolatos bejelentés sem érkezett a rendőrségre – tudatta Szollinger János alezredes. A Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: az elmúlt egy-két évben egyre kevesebb fenyőfának kélt lába karácsony előtt. Ám az mindenképpen rekordnak számít, hogy egyáltalán ne jelentsenek be lopást. Kopogjuk le, hiszen ezek a bűncselekmények eddig mindig a karácsony előtti héten harapóztak el. S az olvasók nyilván emlékeznek arra, amikor teherautókon szállították el a karácsonyfának valót.
Limm Tibor, a Kisalföldi Erdőgazdaság győri erdészeti igazgatója szerint is igen szerencsés évet zárhatnak a földtulajdonosok, ha a december 22-i leltár a hétvégén is megállja a helyét. Az igazgató szerint szokatlanul kevés – mintegy harminc – fát vágtak ki illegálisan az erdészet ásványrárói telepéről és ugyanennyi fenyő tűnt el a társaság Győr környéki erdeiből is. Mint mindig, most is a feketefenyőnek és a lucfenyőnek kelt lába a kétezer négyzetméteres, fenyőerdővel borított területen. Limm Tibor szerint a faállomány a lakosság egyre növekvő igényei miatt van ma jóval nagyobb biztonságban, mivel a sűrűn egymás mellé nőtt, erdei fákat nem lehet eladni. A fenyőkertek dézsmálóinak pedig egyre nehezebb dolga van a nagy lopások óta, Szollinger alezredes szerint a körzeti megbízottak az erdészettel közösen fokozottan ügyelnek ezekre a telepekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új állásajánlatok a MunkaPályában

Új bel- és külföldi állásajánlatok az FMMC Marketing Centrum ajánlásával, MunkaPálya rovatunkban Tovább olvasom