Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Nem lesznek pedagóguselbocsátások

Mosonmagyaróváron idén a Bolyai-iskolában nyitotta meg a tanévet Stipkovits Pál. A polgármester beszámolt az oktatási intézményekben elvégzett felújítási munkálatokról is, valamint arról, hogy nem lesznek idén pedagóguselbocsátások a városban.
A közoktatást érintő jogszabályok változásai nem jelentenek az idei tanévben nagyon lényeges megszorításokat. Az óraszámemelést ugyanis 2007 szeptemberétől teszik kötelezővé – jelentette ki Stipkovits Pál az ünnepélyes városi tanévnyitó előtti sajtótájékoztatón. Így Mosonmagyaróváron ebben a tanévben nem várhatók a jogszabályi változások következtében elbocsátások a tanárok körében.
A Lajta-parti városban a Hunyadi-iskolában az „A” épület 8 csoportteremmel bővült, a Bolyai-iskolában kézilabdapályát alakítottak ki, és lezajlottak az ezzel kapcsolatos csatornázási és burkolási munkálatok is. Megjavították a tetőszerkezetet, a külső vakolatot megerősítették, megújult a homlokzat, és a tornaöltözőt, valamint a mosdót is korszerűsítették. Valamennyi intézményben megtörténtek a legszükségesebb felújítások, öt helyen modernebbek lettek a vizesblokkok, öltözők, s folyamatosan alakítanak ki új helyiségeket. A városban nagy pedagógusgeneráció-váltás történt, 18-an búcsúztak el a katedrától, s helyüket fiatalok vették át.
Lapunk többször beszámolt arról, hogy a kórház gazdasági épületét az önkormányzat eladta, sőt, a Bolyai udvarából is kapott egy részt az itt bevásárlóközpontot építő cég. Mint most elhangzott: az eladással mindenki jól járt. Patai Péter igazgató kiemelte: a hamarosan létrejövő parkoló következtében a Budapest felől érkezők is láthatják végre a Bolyai-iskolát, amely immár a 109. tanévét kezdte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy legyünk tökéletes barátnők?

Milyen figyelmes tőled, hogy nem emlékeztetsz állandóan a koromra! Bezzeg a bunkó kollégáim egy… Tovább olvasom