Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Nem lesz kolbászból: Nem tud fizetni dolgozóinak a Herz

Nem tudta kifizetni az áprilisi béreket a budapesti székhelyű Herz Szalámigyár. A társaság pénzügyi nehézségekkel indokolja az elmaradt fizetéseket, amire már korábban is igyekezett felhívni a figyelmet.

A vállalat vezetője korábban azt mondta, hogy a nehéz helyzetbe került húsipari cégeknek azonnali, átmeneti állami megsegítésére lenne szükségük, különben az egész sertés ágazat bajba kerülhet.

A Herz Szalámigyár Zrt. keddi közleményéből kiderül, hogy a társaságnak hónapok óta nem sikerül megállapodnia finanszírozási kérdésekről egyedüli hitelező bankjával. A pénzügyi nehézségek miatt a cég a május elején esedékes áprilisi fizetéseket sem tudta kifizetni dolgozóinak. A szalámigyár termékei a gazdasági válság ellenére továbbra is keresettek mind belföldön és külföldön, azonban a finanszírozás hiánya hónapok óta ellehetetleníti a termelést és a napi működést - olvasható a közleményben.A finanszírozási problémák miatt lecsökkent termelés miatt az elmúlt hónapban 130 dolgozó csoportos létszámleépítését jelentette be a vállalat a munkaügyi központ és a dolgozók felé. A Herz vezetője múlt heti közleményében arra figyelmeztetett, hogy nehéz helyzetbe kerülhet a hazai sertés ágazat, ha nem születik rövid időn belül megoldás több neves húsipari vállalat pénzügyi problémáira. Nagy Endre akkor azt mondta: a meggyengült élelmiszeripari cégek azonnali, átmeneti állami megsegítése nemcsak az egyes vállalatok, hanem több ágazat együttes érdekét is szolgálná. A közelmúltban napvilágot látott hírek szerint a Gyulai Húskombinát és a budapesti székhelyű Herz Szalámigyár Zrt. is financiális gondokkal küzd. A két cég összesen évi 20 ezer tonna körüli sertéshúst vásárol, a szakma szerint ennek kiesése a magyar sertéspiacot is érzékenyen érintheti.

Olvasóink írták

 • 4. fortuna54 2009. május 16. 22:23
  „Goldmund,mert drágák a külföldi füszerek.”
 • 3. Haru 2009. május 13. 10:26
  „A gazdasági válság jó indok a nemfizetésre....”
 • 2. miracle 2009. május 12. 19:13
  „Én is éppen erre gondoltam. Nálunk azt a bravúrt is meg tudják csinálni, hogy még így is tönkremennek. Biztos, hogy nem az üzleti modellel vagy a hatékonysággal vannak problémák?”
 • 1. Goldmund 2009. május 12. 18:35
  „Ez nekem magas. Ha keresik a termékeiket (magam is keresem), akkor van bevételük, abból kell finanszírozniuk magukat, nem bankhitelből. Vagy önköltségi ár alatt kínálják a termékeiket? Akkor sült bolondok! (Megj.: a másik cég termékét, a gyulai kolbászt is szeretem. Miért nem bírnak ezek nyereséget termelni?)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyengülünk - Forint: 280

Kissé gyengült a forint, a bankközi devizapiacon kedd délelőtt 280,56 forint volt az euró a hétfő… Tovább olvasom