Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Nem lesz dél-rábaközi kistérség

Egy tegnapi beledi gazdasági fórumon elhangzott: külön kistérséget hoztak volna létre a megye délnyugati részén. A történelmi és közigazgatási szükségszerűség ellenére a tervet végül a szakminisztérium elvetette.
„ Összefogással, Beled gazdasági szerepének újjáélesztéséért” címmel szerveztek fórumot a dél-rábaközi nagyközségben. A találkozó előadói szerint Beled nem tudta kihasználni a földrajzi fekvéséből adódó lehetőségeket, melynek számos oka közül a támogatások és fejlesztési pénzek elmaradását jelölték meg. Tompáné Balogh Mária polgármester azonban hangsúlyozta: a kilencvenes évek végéig meglévő térségi gazdasági szerepüket mindenképpen szeretnék visszaszerezni. Ennek első lépéseként a közigazgatási szerepet erősítik mikrotérségi szinten.
Jó példája ennek a helyi családsegítő szolgálat, a nemrég bevezetett jelzőrendszeres szolgálat, de példaképp említhetnénk az oktatási mikroközponti szerepet is.
Székely Imre, a megyei területfejlesztési tanács irodavezetője elmondta: Beled és környéke már évtizedek óta jobban kapcsolódik a szili, szanyi és lövői körzethez, mint a jelenlegi kapuvárihoz. Ezért gondolták a fővárosban azt, hogy a megye délnyugati részén hoznának létre egy önálló kistérséget. Székely Imre azonban hozzátette: a jelenlegi elképzelések szerint ez a terv a közeljövőben nem valósul meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A plakát mindenkinek szóló üzenet

Áruvá lett a pártpolitika, amit – autókhoz, mobiltelefonokhoz és más fogyasztási cikkekhez… Tovább olvasom