Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Nem lehet tankönyveket venni az iskolakezdési utalványból

Sok szülő panaszolja, hogy a cégétől kapott Iskolakezdési Támogatás utalványból nem vásárolhatja meg gyermekének a könyveket. A Sodexho Pass által kibocsátott utalványt ugyanis az iskolák nem fogadják el.
Az elfogadáshoz ugyanis szerződést kellett volna kötniük az intézményeknek, az oktatási tárca viszont nem akarja és nem is tudja az iskolákat kényszeríteni erre.

Nemes Gábor, a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének elnökségi tagja szerint a szerződés körülbelül 5 százalékos csekkbeváltási költséggel járna mindkét fél számára, amit a tankönyvforgalmazók túlságosan nagy veszteségnek tartanak, ezért ragaszkodnak a készpénzhez.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) adatai szerint a tankönyvek tavalyi átlagára az iskolák alsó tagozatán 5000, felső tagozatán 9813, a középiskolákban 9666 forint volt. A tankönyvpiac összforgalma 15 milliárd forint, ennek fele támogatott könyv, ha azonban a maradék 7,5 milliárd forintra mindenki ilyen csekket adna, kiszámolható, hogy a csekk-kibocsátók 10 százalékos haszna mellett mennyi lenne a tankönyves vállalkozók vesztesége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vatikán: a katolikus Krisztus egyetlen és igaz egyháza

A Vatikán a katolikus egyházat tartja Krisztus egyetlen és igaz egyházának - áll a hittani… Tovább olvasom