Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Nem kommentálja Sólyom a Magyar Gárda levelét

Sólyom László köztársasági elnök nem kommentálja a Magyar Gárda alapítói által neki címzett levelet - közölte Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője.
Nagyon sok nyílt levél, felkérés érkezik a köztársasági elnökhöz különféle szervezetektől, magánszemélyektől. A legtöbbet ezek közül nem szokta kommentálni Sólyom László, itt is egy ilyen esetről van szó - mondta Kumin Ferenc.

A főosztályvezető szerint az ügyészség hatáskörébe tartozik annak megítélése, hogy egy egyesület törvényesen működik-e. A köztársasági elnöknek ezzel kapcsolatban nincsen hatásköre - fűzte hozzá.

Kumin Ferenc elmondta: az, hogy a Magyar Gárda alakuló gyűlését az elnöki hivatal közelében tartja, nem ad okot arra, hogy az államfő kommentálja.

Az államfőhöz fordultak a Magyar Gárda alapítói szerdán, mert szerintük a szervezetük elleni támadások veszélyeztethetik alkotmányos jogaik gyakorlását. A Sólyom Lászlónak küldött levelet Vona Gábor elnök és kilenc további alapító tag jegyzi.

A Magyar Gárda szerint semmi nem indokolja azt, hogy Gyurcsány Ferenc levélben hívta fel a legfőbb ügyész figyelmét arra, hogy a szervezet fenyegetést jelent a polgárokra a mindennapi életben, az ünnepekben, a közrend megtartásában.

Az alapítók közölték: alakuló gyűlésüket augusztus 25-én a budai Várban, a köztársasági elnöki palota előtt tartják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálják a budapesti betegtragédia körülményeit

Azonnal vizsgálatot indított az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF), amint szerdán a sajtóból… Tovább olvasom