Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Nem került szennyezett német tojás Magyarországra

Németországból jött ugyan, de nem volt dioxinnal szennyezett az a tojásszállítmány, amit tegnap foglalt le a szakhatóság Budapesten.

Jelentősebb Németországból származó tojásszállítmányt foglalt le tegnap, Budapesten a szakhatóság. Az elsődleges adatokból az látszik, hogy a tétel Németországból, de nem a dioxinnal szennyezett területről származik a Magyarországon lefoglalt tojás - mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.

A vizsgálat azt is megállapította, hogy a lefoglalt tojásokat karácsony előtt hozták be az országba. Az államtitkár azt mondta: valószínűbb, hogy a tojásokban nem volt dioxin, de a szakhatóság természetesen vizsgálja az összetevőket, az üzletlánc pedig nem árulja a tojásokat. A multi áruházlánc saját maga kivonta a forgalomból a tojásokat és megsemmisíti azokat, úgyhogy a boltokban már nincs ebből a tojásból – tette hozzá Kardeván Endre.

Teljes cikk>>

Olvasóink írták

 • 9. éaa 2011. január 10. 15:39
  „...már a németek is?
  Szlovákiában biztos van a "szennyezett tojásból". Abból sütik a Györi Kekszet.”
 • 8. kolombela 2011. január 10. 15:12
  „Azért ez nagyon érdekes. Bármilyen gubanc van a külföldi élelmiszerekkel, Magyarországba nem került belőle, a pultok meg tele vannak külföldi élelmiszerekkel. Meséljék be a jó édesanyjuknak!”
 • 7. pancser 2011. január 10. 14:10
  „Biztos vagyok benne ide is került abból a tojásból, csak senkinek nem érdeke, hogy ez kiderüljön. Amúgy meg nyugodtan fogyasszon mindenki tojást még a dioxinostól sem lesz semmi baja, ha csak nem azon él legalább fél évig, Viszont akkor az egyoldalú táplálkozástól amúgy is megbetegedne!”
 • 6. fióka 2011. január 10. 10:54
  „2. ádám+éva 2011.01.09. 16:22-->miféle sajtószabadság???hol ???”
 • 5. fióka 2011. január 10. 10:52
  „há hogyan már itt nincs is tojás”
 • 4. hehe08 2011. január 09. 20:16
  „fertőzött tojás sincs az országban, meg madárinfluenza is volt mi?????
  hazudnak reggel este meg éjjel.... mind ahányan vannak.....
  amúgy jó ha tudjátok, hogy csernobil sem volt..... (kb két hétig)”
 • 3. Wasd 2011. január 09. 17:18
  „Persze megírhatja, de nem vádaskodást , rágalmazást, rémhírkeltést és becsületsértést. Azt bizonyítani is kell egy esetleges tárgyaláson. Az ilyen felelőtlen embereket keményen meg kell büntetni mindig.”
 • 2. ádám+éva 2011. január 09. 16:22
  „Vajon hány tojást kellene megenni, hogy a méreg hasson.Így volt a marokkói zöldpaprikával is, de akkor legalább megmondták mennyit kell megenni hogy meghaljunk.Egyébként ha a megvesztegetési pénz az én zsebembe folyna én sem mondanék mást.A SAJTÓSZABADSÁG pedig azt jelenti, hogy MINDENKI elmondhatja, megírhatja szabadon korlátok nélkül a mondanivalóját.”
 • 1. Wasd 2011. január 09. 13:42
  „Tessék. Ezért kellett a sajtónak előre gerjeszteni a feszültséget, most pedig kiderül, hogy semmi hiba sincs. Persze a Spar hírnevével senki (értsd az újságírók) sem foglalkozik. Ezért is kell ellenük szigorúbb médiatörvény. Legalább majd kétszer is meggondolják, hogy milyen rémhírt terjesztenek, ha tartanak a következményektől.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többen lájkolják a sajtószabadságot, mint Orbán Viktort

Szoros versenyben van Orbán Viktor a sajtószabadsággal. Tovább olvasom