Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Nem keresik már a garzonokat

A másfél vagy az egy plusz két félszobás lakások számítanak jelenleg a leginkább keresett lakástípusnak. Az egyszobás garzonlakások népszerűsége mára teljesen leáldozott, derül ki a Duna House ezerfős mintán végzett felméréséből.
Új építésű lakást a megkérdezettek közel 50 százaléka szeretne vásárolni, míg harmaduk számára teljesen mindegy, hogy használt vagy új lakásba költözik. A leginkább keresett lakástípusnak jelenleg a másfél vagy az egy plusz két félszobás lakások számítanak. Ez utóbbi csoport legfontosabb szempontjának a lakás ára, elhelyezkedése és állapota számít. Mára szinte teljesen leáldozott az egyszobás garzonlakások népszerűségének, ilyeneket a megkérdezettek mindössze 8 százaléka keres. A Duna House adatai szerint a minigarzonok iránt érdeklődők aránya a tavaly őszi felméréshez képest 2 százalékponttal csökkent a nagyobb alapterületű lakásokat keresők javára.

A leginkább keresett lakástípusnak jelenleg a másfél vagy az egy plusz két félszobás lakások számítanak, a felmérésben részt vevőknek majdnem fele ilyet szeretne vásárolni. Mindez nem nagyobb lakást, hanem jobban kihasználhatót jelent, ugyanis a tapasztalatok szerint a vevők másfél szobát akár 35-40 négyzetméteren is el tudnak képzelni. Némileg nőtt az érdeklődés a speciálisabb, egy plusz három félszobás lakások iránt is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kővel hajították be Tőkés László ablakát

Tenyér nagyságú betondarabbal betörték Tőkés László királyhágómelléki református püspök… Tovább olvasom