Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Nem kell ölbe ültetni

a civileket

„ Ebben a ciklusban is fontosnak tartjuk a közvetlen kapcsolattartást a településekkel és normatív támogatást kívánunk nyújtani a nem kötelező feladatok ellátására” – mondta tegnap Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke, az MDF megyei elnöke.
– Amit vállaltunk a megyei önkormányzatban, azt teljesítettük. Megnöveltük a Bursa Hungarica felsőoktatási pályázat keretét, s az önkormányzati intézményeknek nemcsak a működését, de a fejlesztését is sikerült finanszírozni az alapok megtartásával. Elmondhatjuk azt is, hogy az önkéntes tűzoltó- és polgárőr-egyesületek alapjainak növelésével javítottuk az emberek biztonságérzetét – összegez a közgyűlés magyar demokrata fórumos (MDF) megyei alelnöke.
Szabó Miklós úgy tájékoztatott: lakosságarányosan legalább százezer, legfeljebb ötszázezer forintot kíván fordítani az egyes települések nem kötelező feladatainak ellátására az MDF a megyei önkormányzat büdzséjéből. Ez normatív, nem pályázati úton kínált, éves támogatás volna – hangsúlyozta Szabó Miklós. Mecséri Lajos, az MDF megyei frakcióvezetője elmondta: az említett normatív, nem kötelező feladatokra fordítandó keret – az igényeknek megfelelően – 50–60 millió forintot tenne ki. Ezt a közgyűlés köztisztviselői és bizottsági létszámának csökkentésével s még inkább a funkciókkal járó háttérkiadások átcsoportosításával lehet előteremteni. Mecséri Lajos hangsúlyozta: a megye teljes egészében az egyes önkormányzatokra bízza, hogy milyen nem kötelező feladatra fordítják a pénzt, mivel az MDF – mint fogalmazott – elutasítja az „ölbe ültetős” civil politikát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt új tanterem a Váci-iskolában

Elkészült a Győrszentiváni Közösségi Ház beruházásának első üteme,

a Váci-iskola a… Tovább olvasom