Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Nem hívták, ezért megszqnt a „fehér vonal”

Érdeklődés hiányában megszüntette az alig egy éve mqködő „fehér vonalát” a mosonmagyaróvári önkormányzat. Az ingyenes számra az egészségügyi ellátással kapcsolatban lehetett észrevételeket tenni, ám az elmúlt év utolsó három hónapjában senki sem hívta a vonalat.
Az elmúlt évben indított a mosonmagyaróvári önkormányzat úgynevezett „fehér vonalat”, ahol a nap huszonnégy órájában bárki elmondhatta véleményét a városi egészségügyről. Az ingyenesen hívható számot tárcsázhatták azok, akiknek véleményük, problémájuk, tanulságos esetük vagy jó tapasztalatuk volt az egészségügyről. A kezdeti fellángolást követően azonban a kezdeményezés kudarcba fulladt. Senkinek sem volt ilyen késztetése, ezért megszüntették a bejelentővonalat.
Király Csabáné, a városháza egészségügyi koordinátora a Kisalföldnek elmondta: a „fehér vonal” elindítása után fél évig nagyon jól mqködött. Folyamatosan érkeztek a bejelentések az ingyenes számra. A hívások közt dicséret és kritika egyaránt volt. A kritikus hangvételq bejelentésekben a telefonálók az egyes szakrendeléseken tapasztalt sérelmeiket mondták el. Elsősorban a hosszú várakozási időket kifogásolták, illetve többen azért telefonáltak, mert nem volt kellő információjuk arról, melyik körzethez, orvoshoz tartoznak. Sok olyan hívás is érkezett, amiben a különböző rendeléseken tapasztalt pozitív tapasztalataikról számoltak be a telefonálók, dicsérték az orvosokat és az egészségügyi dolgozókat.
A telefonos bejelentők többsége megadta nevét és elérhetőségét is, hogy értesíteni tudják a fejleményekről.
Az önkormányzat egészségügyi bizottsága minden hónapban megtárgyalta a beérkezett panaszokat és adott esetben továbbította azt a kórház igazgatójának további intézkedésre.
Az elmúlt év utolsó három hónapjában azonban a mosonmagyaróváriak kifogytak a véleményekből, ez idő alatt egyetlen bejelentés sem érkezett. Miután nem mutatkozott igény a bejelentővonalra és az ingyenes szám mqködtetése költségekkel járt a városnak, az önkormányzat úgy döntött, megszünteti a vonalat.
„ Fehér vonal” ugyan nem mqködik már, ám a vizitdíj bevezetése óta ismét megszaporodtak az egészségüggyel kapcsolatos bejelentések a városházán. A vizitdíjjal és egyéb egészségüggyel kapcsolatos kérdéseikre a polgármesteri hivatal humánszolgáltató osztályán kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcák, nevek,

illa berek

Régi közhely, hogy a demokrácia drága és körülményes. A diktatúrában nem volt semmi gond holmi… Tovább olvasom