Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

Nem halogathatják a biztosítók a fizetést

Precedensértékű döntést hozott a Legfelsőbb Bíróság (LB), amikor egy felülvizsgálati eljárás keretében leszögezte: a biztosító nem mondhatja azt a betörés, lopás, autólopás, rablás vagy tűzkár károsultjának, hogy a kárát csak a rendőrségi nyomozás befejezése után rendezi.
Az LB helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla döntését, amelyben az a Fővárosi Főügyészség keresete alapján tisztességtelen szerződési feltételnek minősítette a OTP Garancia Biztosító Zrt. általános biztosítási feltételeinek egyes pontjait. Az LB a biztosítási szerződésekben semmissé nyilvánította azt a pontot is, amelyben a biztosító fenntartotta magának a jogot arra, hogy az új értékbiztosítással biztosított vagyontárgyak esetében csak akkor fizessen a káresemények után, ha a károsult valóban vásárolt a megsemmisült vagy ellopott érték helyett egy másikat.

Bár az LB döntése kizárólag az OTP Garancia szerződéseire vonatkozik, a döntés fényében a többi biztosító is felülvizsgálhatja saját szerződési feltételeit és kárrendezési gyakorlatát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A teakészítés fortélyai

Lényeges, hogy az egyes teafajták elkészítésének szabályait betartsuk. Sokan nincsenek tisztában ezzel, pedig nagyon fontos, mert nem ugyanabban az ízélményben lesz részünk. A fekete teán kívül mindegyik fajtánál ajánlott az először felforralt vizet 60–70 fokra visszahűteni, majd a teafüvet ebben áztatni.
Tovább olvasom