Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Nem hallgatják ki a volt informatikai igazgatót

A Fővárosi Főügyészség szerint a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) szakszerűen folytatja a nyomozást a BKV előzetes letartóztatásban lévő volt informatikai igazgatója, Fuzik Zsolt ügyében, és nem indokolt, hogy az ügyészség magához vonja az eljárást.
Fuzik Zsolt ügyvédje vasárnap azt mondta az MTI-nek: a kötelességszegéssel, és bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsított védence ártatlannak vallja magát és egyúttal kérte az ügyben eljáró ügyésztől, hogy teljes körű vallomást tehessen.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-hez szerdán eljutatott közleményében azt írta: nincs lehetőség a gyanúsított védője által benyújtott, F. Zsolt ügyészi kihallgatására irányuló kérelem teljesítésére. A jelen ügyben ugyanis az RRI önállóan végzi a nyomozást, mivel az ügy tárgya nem tartozik azon bűncselekmények közé, amelyek miatt a nyomozást kizárólag az ügyészség folytathatná - fűzte hozzá.

Fuzik Zsolt ügyvédje vasárnapi tájékoztatásában sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, hogy valóban léteznek-e azok a sajtóhírekben említett hang- és képfelvételek, amelyeket állítólag ügyfele készíthetett a BKV gyanús ügyeiben érkező politikai kérésekről. Kádár Judit kitért arra is, hogy jelenleg semmilyen nyomozati cselekmény nem zajlik védence ügyében. Az ügyvéd úgy fogalmazott, hogy a BKV volt informatikai igazgatója ellen "nincs, és nem is lehet semmilyen bizonyíték az ügyben".
Felhívta a figyelmet, hogy az őrizetbe vételt követően ők tettek bizonyítási indítványt, amelynek során Fuzik Zsoltot szembesítették volna az ügy érintettjeivel, de erre nem került sor.

Megjegyezte, a rendőrség sem vonta kétségbe, hogy valós értéket képvisel az az úgynevezett szerződésnyilvántartó rendszerprogram, amelyre 28 millió forintos szerződést kötött a BKV. Kádár Judit hozzátette, hogy ügyfelének a program elkészítéséről szóló pályázat során sem döntési, sem aláírási jogköre nem volt. A BKV Szegeden bujkált volt informatikai igazgatóját február 4-én fogta el az RRI.

A Budai Központi Kerületi Bíróság február 5-én döntött Fuzik Zsolt előzetes letartóztatásáról, a hatóság "gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés" bűntettével gyanúsítja a volt informatikai igazgatót. A vesztegetési ügy tavaly december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A székházat megszálló rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először.

A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot. Ezt vehette át a szintén 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sziebert György. Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét és Sziebert Györgyöt letartóztatták. Mindkettejüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

A rendőrség ezután többször kereste Fuzik Zsoltot, a BKV informatikai igazgatóját, aki azonban az idézésekre nem jelent meg, mert állítása szerint Ausztriában síelt és közben megbetegedett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felére eshet az átadott új lakások száma

Felére eshet az átadott új lakások száma az idén Magyarországon az MTI által megkérdezett szakértők… Tovább olvasom