Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Nem hagyják annyiban: petíciót írtak a Quaestor-károsultak

Úgy vélik, ˝a Quaestor Financial Hrurira Kft. több tízezer család életét tette tönkre a Magyar Nemzeti Bank és a kormány asszisztálása mellett.˝

A Quaestor-károsultak petíciót fogalmaztak meg. Mint írják, ˝keményen dolgozó kisemberek" tízezrei veszítették el életük megtakarítását, mert szándékosan félretájékoztatták őket.

Úgy fogalmaznak: ˝ a kötvényvásárlás során a Quaestor alkalmazottjai kifejezetten azt a tájékoztatást adták – szóban és írásban is – minden ügyfélnek, hogy a kötvényre kiterjed a BEVA garanciája, a kötvény tőke és hozamgarantált, ezért alapos okkal feltételezhettük azt, hogy kötvényünk a BEVA által biztosított. Megtévesztettek minket, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak.˝

A petíció így szól:

˝Kérjük a kormány hivatalos és egyértelmű állásfoglalását a károsultak ügyében.

Kérjük a kormányt hogy zárolja a cég vagyont, a tulajdonosok és családtagjainak vagyonával egyetemben.

Kérjük a kormányt, hogy alaposan és pártatlanul vizsgálja ki, hogy a két bróker cég csődjelentése közti időpontban tételesen milyen irányú pénzforgalmat bonyolított a Quaestor cégcsoport.

Kérjük a kormányt, hogy tegyen meg minden lépést a brókercég és annak tulajdonosainak külföldi bankszámláinak befagyasztása érdekében.

A Kormány, a Rendőrség valamint az MNB feladata, hogy mielőbb megtalálja a felelőseket valamint a fiktív kötvények kibocsátóját, engedélyezőjét!

A befektetéseink kamatokkal, kamatadóval, EHO-val együtt történő megtérítését követeljük!

Nem engedjük, hogy elvegyék tisztességgel megkeresett pénzünket!˝

A petíció eredetijét erre a linkre kattintva olvashatják, hétfő 12:45-ig 1152-en írták alá.

A Facebookon létrejött egy csoport, Quaestor károsultak HIVATALOS néven. A csoport nyilvános, a tagok megosztják egymással, hogy mire jutottak egy-egy ügyintézés alkalmával.

Országos fórumot indít az MSZP a Questor károsultjainak megsegítéséért – közölte az MSZP elnökhelyettese hétfőn Veszprémben, sajtótájékoztatón.

Gőgös Zoltán azt mondta, hogy minden érintettnek feljelentést kell tennie az ügyben, így meglesz az esélye annak, hogy a Questor károsultjai előbb-utóbb a pénzükhöz jutnak.

Hozzátette: az ehhez szükséges segítséget mindenkinek megadja az MSZP azzal, hogy megnyitja irodáit, hogy interneteléréshez jussanak az érintettek, illetve elküldi számukra a bűntető feljelentéshez szükséges nyomtatványt is.

Gőgös Zoltán közölte, hogy a kezdeményezés országos felelőse Pad Ferenc érdekképviseleti vezető, képviselőjelölt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méteres vascsővel ment trafikot rabolni

Vádat emeltek egy kispesti dohánybolt 35 éves kirablója és két szemtanú ellen. Tovább olvasom