Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Nem függesztik fel a bunyós plébánost

Bűnbocsánatot kér az a győrvári plébános, aki pénteken megverte a falu postását, mert az rossz újságot kézbesített neki. A Független Hírügynökség információi szerint az atyát egyelőre nem függesztették fel állásából, sorsáról majd a püspök fog dönteni.

A bántalmazott postás nem hajlandó megbocsájtani, mint mondta, a pap majd fönt kérjen bocsánatot, ha majd fölkerül.

Szégyelli magát és bűnbocsánatot kér a győrvári plébános, aki pénteken agyba-főbe verte a falu postását. A Vas megyei településen azt beszélik a helybeliek, hogy a történtek miatt az atyát máris felfüggesztették az állásából, de ez nem igaz. A plébános vasárnap még biztosan megtartja a szentmiséket. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a püspök később dönt a sorsáról.

Tóth Ferenc már az otthonában lábadozik, de mentő vitte kórházba, miután rátámadt a falu papja. A postás állítólag rossz újságot kézbesített az atyának, aki ezen feldühödött és alaposan megverte a férfit. Főleg a fejét ütötte.

Az incidens Győrvár főutcáján történt. A pap autóval érte utol a postást, miután észrevette, hogy nem a várt újságot kapta. Lelökte a biciklijéről, majd az árokba zuhant férfit rugdosta és ököllel verte.

A győrvári plébános szerint a postás tönkretette az idegeit, és ez a magyarázat a dühkitörésére. Azt mondja, a postás sekrestyés volt a plébánián, de az év elején elküldte, mert elégedetlen volt a munkájával. Azóta rossz köztük a viszony. Az atya már mindent bán.

"Az ember tényleg hajlandó volna így utólag elítélni, meg hát bocsánatot kérni azért, amit tett. Mármint hogy én hajlandó volnék" - mondta a Független Hírügynökség tudósítójának Dóka Ferenc plébános.

"Nincs bocsánat. Hiába is kérne, nincs bocsánat. Fönt kérjen, ott fönt, ha majd fölkerül" - ezt már Tóth Ferenc mondta, aki nem hajlandó békülni. Azt mondta, hogy a pap lelkileg is megalázta az ökölcsapásokkal.

Teljes cikk ITT!

Olvasóink írták

 • 8. MTT 2008. november 12. 17:41
  „Jöhetne felénk is a plébános, igaz itt nem a postást kéne verni, hanem a képviselőtestületet! Ha jön, jelezze, megterítem az asztalt és a vendégszobát is megágyazom, csak tegyen rendet!”
 • 7. KokomoeJoe 2008. november 12. 13:21
  „Itt az USA-ban a legerösebb a vallás. Bush volt ennek megtestesitöje. Isten irányitotta minden cselekedetét.
  Negyven éves koráig alkoholista volt és utána találkozott a lordal. Vallást háromszor cserélt, de ezt elhalgassák mert akkor nem ugy nézett volna ki hogy ö stabil ember. Megbocsátani halálos büntetésben pedig senkinek nem tett mint Texas kormányzó vagy elnök.”
 • 6. Szilágyi_Zsolt 2008. november 12. 11:16
  „Az itteni tisztelt Hozzászólók is kiállították magukról a lelki szegénységi bizonyítványt.”
 • 5. PrettyWoman 2008. november 12. 09:36
  „Igazatok van. A papok saját maguknak köszönhetik, hogy olyan a megítélésük manapság, amilyen....
  Csak azon csodálkozom, hogy lehet még ennyi bárányuk, akik eltartják őket. Faluhelyen pl. nagyon sokan fizetnek egyházadót. Olyanok is, akik nem is vallásosak. Hogy miért, fogalmam sincs. Egyébként nálam az a szitu verte ki nagyon a biztosítékot, ami a hétfői Juszt Laci műsorban volt. Ott egy plébános egy komplett társasházat (csupa idős ember) akar kilakoltatni. Állami lakások ezek, az isten szolgálja valahogy a rendszerváltás után tette rá a kezét, gondolom valami egyházi vagyon visszatérítése lehet a háttérben. Hatszorosára emelte a bérleti díjat, amit a sok idős ember (70-80 év körüliek) nem tud fizetni. Így ki akarja tenni őket az utcára (gondolom a hit és a megbocsátás jegyében teszi). A forgatócsoportot egy az egyben elkergette. Sőt, ezután leszereltette a kaputelefont, a kapuzárt, a lépcsőházvilágítást, stb. Tehát, ha valaki menni akar hozzájuk, akkor az illető felszól a mobilján, és télen a hidegben a 90 éves néni meg lebattyog a negyedikről, hogy kinyissa az ajtót. És ezt a mai világban meg lehet tenni. Egy tisztelendőnek. Azért, ha én valamelyik idős ember hozzátartozója lennék, nem biztos, hogy forgatócsoportot küldtem volna a pap nyakára. Inkább valaki mást. Pedig nem vagyok híve az önbíráskodásnak. Ha nem láttátok, az MTV honlapján utólag is megnézhetitek, fel szokták tenni.”
 • 4. Poltergeist 2008. november 12. 07:46
  „Aha,aztán majd ha mondjuk gyerekeket molesztált volna akkor is bűnbánásban részesült volna.ÉN ha indulatból pofáncsapom a postást mert rossz ujságot hozott akkor nem kell érte felelnem mert elmondok 5 miatyánkot meg két üdvözlégyet.Ezek egy álszent sunyi emberek akik hirdetik az igét s,amint leveszik a reverendát egy ből egy másik ember lessz belőlük.Meghogy papi titoktartás,Hm higyen nekik aki akar majd rájönnek idővel.Nem attól leszek istenhívő mert templomba járok mert ugye isten mindnhol ott van.Azért a postás helyébe szépen bemmenék gyónni azt egy jól irányzott ütéssel átköszönnék a tisztel atyának.Ámenm”
 • 3. KokomoeJoe 2008. november 12. 07:20
  „Nem lehet igaz hogy ennek a papnak nem voltak problémái ezelött. Ezeket mindig szerintem meguszta mert kimagyarázta magát. Jó hogy nem nösember.”
 • 2. Enemy 2008. november 11. 23:40
  „A papok ilyenek:)
  Vizet prédikál...... :D
  De legalább ez nem molesztál gyerekeket.Ha verekedni akar a Batman szerintem talál magának ellenfelet,de ha nem is akkor a Dumbo füleivel fülelhetne, a keze járatása helyett:)
  Amúgy akit "megvert" az sem látott még embert igazán megverve:)”
 • 1. Tabornok 2008. november 11. 17:26
  „"A pap autóval érte utol a postást, miután észrevette, hogy nem a várt újságot kapta. Lelökte a biciklijéről, majd az árokba zuhant férfit rugdosta és ököllel verte."
  Ennyit a papi erkölcsről!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üsd a magyart! - 80 éven túl gyógyuló sérülések?

Magyarverés. Furcsa kifejezés. Eléggé friss terminus, alig néhány éve használatos. 1990-ben még csak… Tovább olvasom