Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Nem fizettek, kitalálták az autólopást

Csak az jelentse be, hogy ellopták autóját, aki valóban gépkocsitolvaj áldozata lett. Ugyanis könnyen rabosíthatják az illetőt hatóság félrevezetése miatt, ha csak kitalált a lopás. Az elmúlt pár napban három bejelentő bukott le a győri kapitányságon.
A győri rendőrkapitányságon tett feljelentést a napokban a győri R. B. ismeretlen tettes ellen, aki tőle ellopta Újpalotán leparkolt Suzuki Ignisét. A bűnügyi osztály vezetője, Szolinger János alezredes tájékoztatása szerint a férfi elmondta, hogy másfél éve hitelre vette az autót. A törlesztőrészleteket az elmúlt három hónapban nem tudta befizetni, ezért a bank felszólította a kocsi visszaadására. P szerette volna a járművet megtartani, ezért Budapestre vitte, s leparkolta az újpalotai Ázsia Centrum közelében, hogy a végrehajtás elől elrejtse. A Suzukit innen lopták el az ismeretlen tettesek.
A feljelentés megtételekor a nyomozók az ilyenkor szokásos alapossággal ellenőrizték az elmondottakat, majd úgy döntöttek, hogy a budapesti helyszínen tisztázzák a történteket. A feljelentő röviddel az elindulás után azonban bevallotta, hogy nem tudja megmutatni a feljelentésben leírt helyszínt, mivel az egész történetet úgy találta ki. A gépkocsi törlesztését valóban nem tudta fizetni, ezért azt egy – általa meg nem nevezett – autóbontóban eladta és lopás miatt pedig feljelentést tett.
A győri M. I. azért tett feljelentést, mert tőle hétfőn a győri Bem téren lopták el az ismerősétől költözéshez kölcsönkért Fiat Ducato mikrobuszt. Természetesen ezt a járgányt sem lopta el senki, az az eredeti tulajdonosánál van, ő vitette vissza Budapestre a kisbuszt.
Miközben a nyomozók ennek az ügynek a tisztázásával voltak elfoglalva, az ugyancsak győri T. I. tett feljelentést, hogy élettársának a Földes Gábor utcában leparkolt Polski Fiatját ellopták. A bűnügyi osztályon rövid idő alatt tisztázódott, hogy a hosszú ideje utcán álló autót többszöri felszólítás után a közterület-felügyelők szállították el. A közterületi büntetés elkerülése érdekében tett feljelentéssel nagyobb súlyú vétséget követett el a bejelentő, a hatóság félrevezetését.
A nyomozás megszüntetése után mindhárom feljelentő ellen hatóság félrevezetése vétség miatt indítanak eljárást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Higuain: real

labdarúgás

Madridi információ szerint a Real Madrid 13 millió euróért leigazolta… Tovább olvasom