Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Nem fizettek, kitalálták az autólopást

Csak az jelentse be, hogy ellopták autóját, aki valóban gépkocsitolvaj áldozata lett. Ugyanis könnyen rabosíthatják az illetőt hatóság félrevezetése miatt, ha csak kitalált a lopás. Az elmúlt pár napban három bejelentő bukott le a győri kapitányságon.
A győri rendőrkapitányságon tett feljelentést a napokban a győri R. B. ismeretlen tettes ellen, aki tőle ellopta Újpalotán leparkolt Suzuki Ignisét. A bűnügyi osztály vezetője, Szolinger János alezredes tájékoztatása szerint a férfi elmondta, hogy másfél éve hitelre vette az autót. A törlesztőrészleteket az elmúlt három hónapban nem tudta befizetni, ezért a bank felszólította a kocsi visszaadására. P szerette volna a járművet megtartani, ezért Budapestre vitte, s leparkolta az újpalotai Ázsia Centrum közelében, hogy a végrehajtás elől elrejtse. A Suzukit innen lopták el az ismeretlen tettesek.
A feljelentés megtételekor a nyomozók az ilyenkor szokásos alapossággal ellenőrizték az elmondottakat, majd úgy döntöttek, hogy a budapesti helyszínen tisztázzák a történteket. A feljelentő röviddel az elindulás után azonban bevallotta, hogy nem tudja megmutatni a feljelentésben leírt helyszínt, mivel az egész történetet úgy találta ki. A gépkocsi törlesztését valóban nem tudta fizetni, ezért azt egy – általa meg nem nevezett – autóbontóban eladta és lopás miatt pedig feljelentést tett.
A győri M. I. azért tett feljelentést, mert tőle hétfőn a győri Bem téren lopták el az ismerősétől költözéshez kölcsönkért Fiat Ducato mikrobuszt. Természetesen ezt a járgányt sem lopta el senki, az az eredeti tulajdonosánál van, ő vitette vissza Budapestre a kisbuszt.
Miközben a nyomozók ennek az ügynek a tisztázásával voltak elfoglalva, az ugyancsak győri T. I. tett feljelentést, hogy élettársának a Földes Gábor utcában leparkolt Polski Fiatját ellopták. A bűnügyi osztályon rövid idő alatt tisztázódott, hogy a hosszú ideje utcán álló autót többszöri felszólítás után a közterület-felügyelők szállították el. A közterületi büntetés elkerülése érdekében tett feljelentéssel nagyobb súlyú vétséget követett el a bejelentő, a hatóság félrevezetését.
A nyomozás megszüntetése után mindhárom feljelentő ellen hatóság félrevezetése vétség miatt indítanak eljárást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Higuain: real

labdarúgás

Madridi információ szerint a Real Madrid 13 millió euróért leigazolta… Tovább olvasom