Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Nem etette, nem ruházta és még a spájzba is bezárta 1,5 és 3 éves gyermekeit egy nő

A nő akkori élettársát, egy 19 éves férfit a gyermekek bántalmazásával is vádolja az ügyészség.
A 22 éves budapesti nővel szemben kiskorú veszélyeztetése, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése, valamint segítségnyújtás elmulasztása a vád. A nő akkori élettársát, egy 19 éves férfit a gyermekek bántalmazásával is vádol az ügyészség.
 
A vádlottak 2016 márciusától élettársi kapcsolatban éltek. Ekkor a nő kisfia 3 éves, kislánya pedig másfél éves volt.
 
A vádirat szerint a vádlottak együttélésük alatt - 2016 márciusa és 2016 júniusa között - a gyermekek nevelését és gondozását súlyosan elhanyagolták, részükre megfelelő ruházatot nem biztosítottak, nem fürdették őket, és a minimális higiéniai körülményeket sem biztosították számukra.
 
A vád szerint a vádlottak a két gyermeket több alkalommal bezárták a spájzba, vagy egy szobába azért, hogy ők a barátaikkal zavartalanul tudjanak italozni és szórakozni. Ilyenkor a zenét is felhangosították, hogy ne hallják a kisgyermekek sírását.
 
A nő élettársa a vád szerint rendszeresen bántalmazta is a gyermekeket, és előfordult, hogy annak következtében mindkét gyermek kisebb zúzódásos sérüléseket szenvedett. Volt olyan eset is, amikor a férfi a kisfiút olyan forró vízben fürdette, hogy azzal a gyermeknek nyolc napon belül gyógyuló bőrsérüléseket okozott.
A bántalmazásokról az anyának tudomása volt, a gyermekei védelmében azonban semmit sem tett.
 
A nő végül 2016 júniusában a gyermekeket – úgy, hogy a kislányon ekkor is sérülések nyomai voltak – beadta egy budapesti gyermekotthonba és az ideiglenes hatályú elhelyezésüket, illetve nevelésbe vételüket kezdeményezte.
 
A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a vádiratban mindkét vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. A kerületi ügyészség emellett indítványozza az anya szülői felügyeleti jogának megszüntetését is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális bevándorlás: további vonzerőt jelentene az európai menekültügyi rendszer megváltoztatása

Bakondi György emlékeztetett arra: az EP javaslata szerint a jövőben nem abban az országban kellene… Tovább olvasom