Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Nem értik az emberek, miért kell vizitdíjjat fizetni

A betegek és az orvosok is nehezen fogadják az év elején életbe lépett egészségügyi rendelkezéseket. A GfK Hungária Piackutató Intézet felméréséből kiderült: a vizitdíjjal kapcsolatban többen mondták, hogy nem látják a szolgáltatás és a díj összefüggését, és az arányosságot sem érzik a kettő között.
Az általános vélemény az volt, hogy nagyon komoly változásokra van szükség az egészségügyben. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy sem az orvosok, sem a betegek nem látják, hogy merre halad a változás és hová vezet, miért lesz jó az új rendszer.

A vizitdíjtól nem is a fizetés ténye, hanem az arányosság miatt idegenkednek az orvosok és a betegek is: nem tudják, miért ennyi, vagy hogyan kapcsolódik a szolgáltatáshoz.

Az orvosok és az egészségügyi dolgozók is megjegyezték: az új teher "idegen elem" az egészségügyben.

A gyógyszerfelírással kapcsolatban az emberek úgy tudják, hogy az orvosnak a legolcsóbbat kell felírnia, de nagyon sok beteg nem ért ezzel egyet, hiszen élelmiszerből, ruhából vagy autóból sem a legolcsóbbat vásárolja meg. Éppen ezért gyógyszerből sem akarják a legalacsonyabbat megvenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliós kár az autóban

Vasárnap a 84-es számú főúton közlekedési baleset történt. Egy 38 éves soproni lakos a… Tovább olvasom