Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Nem épültek meg a mentőállomások, 11 milliárd veszhet el

22 új mentőállomásra és 60 felújítására 22 milliárd forintot kapott Magyarország. Ebből csak 1 állomás készült el és 13-at újítottak fel. Ha novemberig nem készülnek el, a pénz elúszik.
22 új mentőállomásra és 60 felújítására 22 milliárd forintot kapott Magyarország uniós forrásokból 2009-ben. Ebből egyetlen új mentőállomás készült el, ez a Tolna megyei Bátaszéken, és mindössze 13 felújítása történt meg - írja a Népszabadság.

A lap szerint Orbán Viktor a tavaly márciusi választási kampányban tényként beszélt az új mentőállomások elkészültéről, azonban ez csak blöff volt. A miniszterelnököt a humántárca jelentése napokon belül szembesíti azzal, hogy az erre szánt uniós pénz egy része elúszhat.

Ha 2015 novemberéig, a támogatási ciklus végéig nem sikerül a beruházásokat befejezni, elvész a pénznek az a része, amit eddig nem költöttek el. A programot akkor már csak az Országos Mentőszolgálat költségvetéséből lehetne finanszírozni.

Az átadott bátaszékin kívül egy helyen kezdődött meg az építkezés, Zalalövőn, ahol az alapkövet már letették, viszont a munkát jelenleg egy régészeti feltárás lassítja. Néhány helyen már megvan az építési engedély és zajlik a közbeszerzési pályázat az építők kiválasztására, viszont kétséges, hogy elkészülnek-e a határidőig.

A lapnak nyilatkozó szakemberek azt mondták, ha a programot az elmúlt három évben nem sikerült befejezni, akkor nagyon valószínű, hogy a hátralévő kilenc hónap sem lesz elegendő erre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Népszava szerint megállapodott az RTL és a kormány

Állítólag öt százalékra szállítják le a reklámadó mértékét, az RTL Klub, mely cserében "szoftosítja"… Tovább olvasom