Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Nem épül nyilvános repülőtér Felcsúton

A megjelent hírekkel ellentétben nem épül nyilvános repülőtér Felcsúton - közölte a Fejér megyei település polgármesteri hivatala hétfőn az MTI-vel.
Mint írták, a község helyi építési szabályzatának módosítása múlt év december 28-án lépett hatályba, ennek részét képezte a külterületen lévő, két helyrajzi számú ingatlan övezeti átsorolása közforgalmon kívüli, nem nyilvános le- és felszállópálya céljára.

A közlemény szerint a terület tulajdonosa, Besenyei Péter műrepülő világbajnok a sportrepülőgépének saját használatú füves le- és felszállópályát hozott létre, amelyre a Nemzeti Közlekedési Hatóság légiforgalmi és repülőtéri főosztálya már korábban kiadta az engedélyt. Más repülőtér létesítését Felcsút önkormányzata nem hagyta jóvá és azt nem is tervezi - olvasható a közleményben.

A Népszabadság internetes oldala hétfőn azt írta: megadta az engedélyt egy felcsúti repülőtér kialakításához a Légügyi Hatóság és a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. A felcsúti önkormányzat napokban közzétett településszerkezeti tervében az szerepel, hogy napirenden van a Bodmér–Felcsút IV. osztályú, saját használatú, közforgalmon kívüli, nem nyilvános repülőtér le- és felszállópályája kialakítása.

Varga Erika, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elnöki légi jogi főtanácsadója erre reagálva az MTI-nek azt mondta, évek óta létezik Bodmér és Felcsút térségében egy 2012 áprilisa óta IV-es kategóriájú, nem nyilvános repülőtér. Tájékoztatása szerint csak helyrajzi száma alapján tartozik Felcsúthoz a létesítmény, amelyet Besenyei Péter repülőtérvezető gyakorlásra használ. Hozzátette: a létesítménnyel kapcsolatban új kérelem a hatóság légügyi hivatalához eddig nem érkezett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Mesterházy Attila kérjen bocsánatot!

A baloldali ellenzéki pártok szombati nagygyűlésén "kötél általi halált ígért politikai… Tovább olvasom