Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Nem engednek a turizmusból

Brüsszel ezekben a hetekben tárgyal az Új Magyarország Tervről, amelynek alapján hazánk 2007 és 2013 között felhasználhatja az európai uniós támogatásokat.

Eddig két olyan észrevétel érkezett, amely érinti a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsot. A szervezet tegnapi zalaegerszegi ülésén tárgyalt ezekről. Molnár Csaba elnök lapunknak elmondta: ugyan Brüsszel túlzottnak tartja a turizmustámogatás mértékét a regionális operatív programokon (ROP) belül, ezzel azonban nem értenek egyet. A régióban a 147 milliárd forintos keretből 39 milliárd jutna ilyen célra, amit azért sem tartanak soknak, mert ebből kell finanszírozni a kastélyfelújításokat, a szálláshelybővítést vagy például az öko-, a gyógy-, a lovasturizmus fejlesztését. A tanács ragaszkodik ahhoz is, hogy a kistelepülések szennyvízkezelését a ROP-ból, és ne az ágazati programokból támogassák, miután helyben látszik a legjobban, hol a legindokoltabbak az ilyen beruházások.

Molnár Csaba beszámolt arról, hogy szakértői bizottságot állítottak fel. Ennek feladata az lesz, hogy fontossági sorrendet állapítson meg, mely négy és öt számjegyű, alsóbbrendű utak rekonstrukciója a legfontosabb a ROP-ból. A tanács vis maior támogatásokról is döntött. A csornai önkormányzat 2,5 millió forintot kap a vihar miatt a Margit Kórház területén lévő háziorvosi rendelő tetőzetében keletkezett károk rendbehozatalára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigi az alvázban

Tovább olvasom