Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Nem emelkedik a gáz ára júliusban

Nem él a kormány a korrigációs lehetőségével, marad a gáz ára július elsejével. A hazai tarifákat ugyanis nem érintette érzékenyen a múlt év végi olajárzuhanás, a forint erősödése, valamint az importgázár folyamatos csökkenése sem.
A szabályok szerint július elsejétől lehet a gázcégek felmerült költségeivel korrigálni a tarifát. A nemzetközi árak alakulását figyelembe véve, azért nem csökken a gáz ára, mert az alapterméknek tekinthető olaj nemzetközi kurzusa az utóbbi hónapokban, kismértékben elkezdett felfelé kúszni.

Megfigyelők szerint az újbóli tarifatartásban a kormányzat részéről nincs a majdan várható árfelszabadítással számoló taktikai megfontolás. Ezt látszik alátámasztani, hogy a szakértők szerint rendkívül aránytalan ipari-lakossági gáztarifán nem módosítottak az egyensúly irányába. Ez ugyanis a lakossági árak emelését és az ipariak csökkentését kellett volna eredményezze.

Tavaly augusztus elsejétől - tehát a hivatalos időpontot egy hónappal eltolva - még így is átlagosan 27 százalékkal emelkedtek a lakossági, és mintegy 13 százalékkal az ipari gázárak. A nagykereskedő pénzügyi helyzete régóta a hazai gáztarifa egyik legvitatottabb témája. A Mol ezért is adta el tavaly a céget az E.ON-nak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megerőszakoltak egy 11 éves kislányt

Tovább olvasom