Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Nem egyezik a tenyérnyom

A móri Erste Bank fiókjának bejárati ajtaján rögzített tenyérnyomtöredék nem azonos a két új gyanúsítottéval – közölte Zsombok György, a Nemzeti Nyomozóiroda igazgatóhelyettese kedden este.
A nyomozó ezzel cáfolta azt a korábbi sajtóértesülést, miszerint a tenyérnyom megegyezne a veszprémi postásgyilkosság miatt elfogott és a móri bankrablással is kapcsolatba hozott két férfiéval, akiket hétfőn előzetes letartóztatásba helyeztek. Zsombok György ezzel kapcsolatban többet nem kívánt mondani.
A főnyomozó a Magyar Rádiónak a nap folyamán azt nyilatkozta: az új vallomások alapján már nem biztos, hogy helytálló az a januári nyilatkozata, miszerint a móri ügyben elítélt Kaiser Ede kezében volt az a fegyver, amelyből töltényhüvelyt találtak egy erdőben. Cáfolni azonban az új vallomások alapján sem lehet teljesen biztosan, hogy Kaiser Ede ott volt a vérengzés helyszínén – tette hozzá. Elképzelhető – mondta –, hogy lesznek újabb gyanúsítottjai is az ügynek.
A közszolgálati televízió még hétfőn este azt közölte, hogy nem két, hanem három elkövetője volt a móri gyilkosságoknak. Információik szerint N. László vallomásában azt mondta, rajta kívül még két elkövető volt jelen Móron, de egyik sem Kaiser Ede vagy Hajdú László. Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda alezredese azt mondta a műsorban, hogy mindkét gyanúsított vallomást tett, részben önmagukat terhelő vallomást, ezek ellenőrzése folyamatban van.
Az RTL Klub információi szerint a móri bankrablással gyanúsított tatabányai férfi azt vallotta a rendőröknek, hogy hárman vettek részt a támadásban, de ő az autóban várta két társát, akik lelőtték a bankfiókban a nyolc embert. Úgy tudják, a férfi azt állítja, amikor megtervezték a rablást, szó sem volt lövöldözésről, ő csak a híradásokból tudta meg, hogy mi történt. A rendőrök nem kommentálták az értesüléseket, a hét második felére ígérnek tájékoztatást.

Kaiserékról kérdezték

A bírák is tévedhetnek – mondta Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke tegnap. Hangsúlyozta: a bírák a bírósági eljárás során „hozott anyagból” dolgoznak. „Amíg a bíró egy büntetőügyben nincs meggyőződve arról, hogy a vádlott a bűncselekményt elkövette, addig nem szabad ítéletet hoznia. Ez mindig a bíró egyéni felelőssége” – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszonyatos áron a szegedi építési telkek

Horribilis összegért juthat saját portához az, aki Szegeden szeretne építkezni. Egy ezer… Tovább olvasom