Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Nem bíznak a rendőrségben Gyöngyöspatán

A Roma Sajtóközpontot közleménye.

2011. április 27., szerda: Sem hinni, sem bízni nem mer a rendőrségben ifjabb Farkas János, a gyöngyöspatai roma önkormányzat elnöke. Mint mondta, pénteken Pintér Sándor belügyminiszter megígérte, hogy "a rendőrség fenntartja a rendet", de kedden este már vér folyt.

"A belügyminiszter hiába ígérte, nem lett rend" - mondta ifjabb Farkas János, a település roma önkormányzatának elnöke a Roma Sajtóközpontnak, a szerda délutánra kialakult helyzetet értékelve. A kisebbségi politikus szerint sok rendőr van a helyszínen, mégsem bíznak abban, hogy megvédik őket. A településen maradt roma férfiak ma este is őrködni fognak: "éberek leszünk, nehogy álmunkban gyilkoljanak meg bennünket" - mondta Farkas János.

Visszaküldték a Gyöngyöspatáról elmenekült romák egy részét

A kisebbségi önkormányzat elnöke arról is tájékoztatta a Roma Sajtóközpontot, hogy Bátonyterenye önkormányzata, a lakosság felzúdulására hivatkozva, visszaküldte Gyöngyöspatára azt a csoportot - 15 gyereket és 10 nőt -, amely délelőtt menekült hozzájuk. A bátonyterenyeiek több mint 2300 tiltakozó aláírást gyűjtöttek ennek érdekében - mondta Farkas János, aki szerint felháborító ez a hozzáállás.

Gyöngyöspata megbízott vezetőjének délutáni nyilatkozatára reagálva Farkas János azt hangsúlyozta, hogy a polgármester asszonynak a romák mellett van a helye, és a településen jelen lévő félkatonai szervezetek ellen kellene fellépnie. Matalik Ferencné azt mondta, hogy "a média és a politikai erők, leginkább pusztán önös érdekből, sokszor elferdítve, túlzó, lejárató módon mutatják be a községben történteket. Nemzetközi fórum előtt megbélyegzik a település nevét, rasszistaként mutatják be a községben élőket."


Véderő: "Megvan a polgárháború lehetősége"

Eszes Tamás, a Véderő vezetője a Roma Sajtóközpont gyöngyöspatai tudósítójának azt mondta, hogy az általuk szervezett táborra azért lett volna szükség, hogy honvédelmi alapismereteket oktassanak fiataloknak. A parancsnok külső támadástól nem félti az országot, ám szerinte "belföldön megvan a polgárháború lehetősége".

Roma Sajtóközpont

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átment a lovas kocsi egy nőn Abonyban

Leesett egy lovas kocsiról, majd a kerekek alá került és súlyos sérüléseket szenvedett egy nő… Tovább olvasom