Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Nem ártalmasak a Visegrádi ásványvizek a Fővárosi Ítélőtábla szerint

A Fővárosi Ítélőtábla megállapította, hogy a Visegrádi ásványvizek nem veszélyesek az egészségre.
Ezzel az ásványvízmárka palackozója másodfokon megnyerte az Interpress Magazin (IPM) ellen májusban indított sajtó-helyreigazítási pert - közölte a Visegrádi márkát tulajdonló Pet-Pack Kft. kedden az MTI-vel.

A másodfokon eljáró bíróság megállapítás szerint a vizekben a fluorid mennyisége nem haladja meg a literenként 1,5 milligramm törvényi határértéket, ahogyan azt a lap márciusi ásványvíz-tesztje alapján állította. Az ítélet jogerős - áll a közleményben.

Az MTI is hírt adott augusztusban arról, hogy az IPM ásványvíz-tesztje eredményeire hivatkozva feljelentette a palackozó Visegrádi Ásványvíz Kft.-t, miszerint magas fluoridtartalma miatt a víz ártalmas az egészségre, valamint csecsemők és 7 év alatti gyerekek számára fogyasztása nem ajánlott. Azt is hozzátette: a gyártó a palack csomagolásán nem hívja fel a fogyasztók figyelmét arra, hogy bizonyos korcsoportokra a víznek egészségkárosító hatása lehet, és ezzel törvényt sért.

A Fővárosi Bíróság első fokú ítéletében azt mondta ki, hogy a víz gyermekek és csecsemők számára mérgezésveszélyes. A bíróság döntése az volt, hogy a cégnek fel kell tüntetnie a palackokon, hogy terméke ezen korosztályoknak nem ajánlott.

Az elsőfokú ítélet ellen azonban fellebbezést nyújtott be a Visegrádi Ásványvíz Kft., így az eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódott. A másodfokon eljáró bíróság nem találta vétkesnek a Visegrádit, így helyesbítő közlemény közzétételére, valamint a perköltségek megtérítésére kötelezte a magazint - közölte kedden Pet-Pack Kft.

Olvasóink írták

 • 2. gjozsi88 2010. december 01. 09:56
  „1-es!
  Van jogorvoslati lehetősége feleségednek....a nemzetközi bíróság!
  Lehet peticiót benyujtani hivatalos honlapon az európai bizottságnak....stb!”
 • 1. duc_de_Orbieu 2010. december 01. 02:35
  „Magyaorrságon annak van igaza egy perben, akinek több pénze, illetve több "kenőcsöt" adott a bíróknak. Magyarországon jogszolgáltatás van, nem pedig igazságszolgáltatás....
  A fentebbi megállapítás tényét a feleségem perének lefolyása és kimenetele fényesen igazolja....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor moszkvai látogatása

Hosszú távú, bizalomra épülő magyar-orosz kapcsolatrendszert szorgalmazott Orbán Viktor magyar… Tovább olvasom