Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Nem állapított meg vétséget a Fidesz etikai bizottsága Pokornival szemben

Nem állapított meg etikai vétséget Pokorni Zoltán alelnökkel szemben a Fidesz etikai bizottsága Hoffmann Rózsa KDNP-s oktatási államtitkár kezdeményezése nyomán - tudta meg az MTI a testület keddi ülése után.
Az információt az etikai bizottság elnöke megerősítette. Kontrát Károly közölte: az etikai bizottság azt állapította meg, hogy Pokorni Zoltán nem követett el etikai vétséget. A vezető kormánypárt budapesti, Szentkirályi utcai székházából a mintegy másfél órás tanácskozás után távozó Pokorni Zoltán újságíróknak annyit mondott, van elég munkája az oktatás területén, ezért nem foglalkozik az őt "meghurcoló eljárásokkal".

Hoffmann Rózsa távozóban arra a kérdésre, hogy hogyan értékeli a testület döntését, azt válaszolta: "eddig sem nyilatkoztam erről, és tartom magamat ehhez ezután is". Mint mondta: azért kezdeményezte az etikai bizottság tárgyalását, hogy a nyilvánosság kizárásával öntsenek tiszta vizet a pohárba. Arra, hogy ez sikerült-e, úgy reagált, minden tisztázó beszélgetés ezt a célt szolgálja, "úgyhogy ez azért sikerült". Megjegyezte, ha szükséges, nyilván lesz még tisztázó beszélgetés, "hiszen kultúremberek tárgyalnak egymással".

Az MTI úgy tudja, a Fidesz etikai bizottsága külön-külön hallgatta meg a két érintettet.

Pokorni Zoltán később az MTI-nek nyilatkozva kiemelte: az előttük álló hónapokban kell dönteni a magyar felsőoktatás és közoktatás megújításáról. Nyilván elfogult vagyok a szakmám iránt, de azt gondolom, az ország jövője azon múlik, hogy ezt az ágazatot mennyire tudják megújítani - fogalmazott a korábbi oktatási miniszter, hangsúlyozva: kulcsfontosságúak az elkövetkező hónapok.

Hozzátette: bízik benne, hogy lezárult ez a méltatlan eljárás, és Hoffmann Rózsa is tudomásul veszi, hogy ezek a viták nem azért folynak, hogy neki kellemetlenséget okozzanak, hanem mert fontos kérdésekre közösen kell megoldást találni.

Pokorni Zoltán hangsúlyozta: bízik benne, hogy az együttműködés visszazökken a normális kerékvágásba, aminek alapja nem a rangnak kijáró tekintélytisztelet, hanem az oktatás ügye iránti elkötelezettség.

A Magyar Hírlap május végén hozta nyilvánosságra, hogy a KDNP-s oktatási államtitkár - aki kettős, fideszes és KDNP-s párttagsággal rendelkezik - etikai eljárást akar indítani a fideszes Pokorni Zoltánnal, a parlament oktatási bizottságának elnökével szemben.

Pokorni Zoltán ezzel összefüggésben május 26-án az MTI-nek úgy nyilatkozott, sem oktatási államtitkár, sem miniszter nem kíván lenni, az oktatási bizottság elnökeként él azzal a lehetőséggel, hogy megfogalmazza álláspontját oktatási kérdésekben.

Az oktatásért felelős államtitkár május 31-én azt közölte, szándéka nem változott, a nyilvánosság kizárásával kívánja tisztázni, helyes vagy helytelen, ha az Országgyűlés szakbizottságának kormánypárti elnöke folyamatosan a médiában bírálja a kormány és az államtitkárság intézkedéseit, tervezeteit.

Olvasóink írták

 • 3. Yoav-Ben-Meir 2011. június 08. 14:17
  „-"nem allapitott meg vetseget a fidesz etikai bizottsaga pokornival szemben"-
  1,; NANA hogy nem!!!-(a sajat kutyajaba ritkan rug barki is!!)-
  2,; a fidesz "etikai" bizottsaga,;-mert hogy van nekik olyan is??Minek az??
  OV kijelentesei utan itelve,az a bizottsag egy felesleges marhasag!”
 • 2. bojtár 2011. június 07. 21:22
  „már az lett volna furcsa ha megállapítottak volna”
 • 1. dünnyögő 2011. június 07. 21:15
  „Etikus vagy politikus?
  A kettő nem tűri egymást.
  Attól tartok mindkettő politikus.
  Ráadásul rossz oldalon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Munka törvénykönyve miatt is demonstrációk lesznek

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége szerint egyértelműen a munkáltatóknak kedvez, s a munkavállalók kiszolgáltatottságát növeli a Munka törvénykönyvét is módosító törvénycsomag-javaslat. Tovább olvasom