Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Nem aggódnak a német vállalatvezetők a tüntetések miatt

Legfeljebb két hét múlva helyreáll a rend Magyarországon - így gondolják azok a német vállalkozók, akiknek magyar érdekeltségeik vannak.
Nem aggódnak túlságosan a magyarországi helyzet miatt a nálunk ténykedő német vállalatok irányítói. A Frankfurter Allgemeine Zeitung című újság felmérést végzett körükben: többek közt az Audi, a Shering gyógyszergyár, és egy sor más, nagyobb német cég magyarországi vezetője egybehangzóan látja úgy, hogy legfeljebb két hétig fog még tartani a feszültség nálunk.

A végén azonban szerintük győz a józan ész, mert az ország alapvető érdeke, hogy a legtöbb munkát kínáló külföldi cégek benn maradjanak, hogy további külföldi tőke jöjjön az országba, hogy a magyar vállalkozók és kisemberek egyaránt biztonságban érezhessék magukat.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung felmérése utal rá, hogy a külföldi és a belföldi közgazdák többsége elkerülhetetlennek, az ország hosszú távú érdekeivel egybevágónak ítéli meg a megkezdett reformokat, még ha azok egyelőre minden réteg számára áldozatokkal járnak is.

Az is kiderül a felmérésből, hogy a vezető német cégek irányítói nem tartják kívánatosnak a kormány lemondását, mert szerintük annak következményei kiszámíthatatlanok, és első körben megroppanna a forint, és zuhanni kezdene az államkötvények árfolyama. A külföldiek nagy eladási hullámát nem lehetne egy időre megállítani.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószert találtak

Sopronban, a Faraktár utcában félreállítottak a rendőrök egy gépkocsit. Az intézkedés során az Tovább olvasom