Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Nem a drogos, hanem a részeg férfi gázolt halálra három gyalogost Nemesbikken

Életét vesztette az a kerekes székben ülő 13 éves kislány is, akit édesanyjával és nagyanyjával együtt gázoltak el a Borsod megyei Nemesbikk belterületén; a rendőrség az elsőként őrizetbe vett 23 éves férfi mellett egy 41 éves férfit is őrizetbe vett.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta, hogy szakértők bevonásával vizsgálják a vasárnap délután történt, három ember halálát követelő közlekedési baleset pontos körülményeit.

Az eljárás jelenlegi adatai szerint a gázoló személygépkocsi sofőrje Nemesbikk belterületén feltehetőleg rosszul választotta meg a jármű sebességét, ezért az út jobb oldalára sodródott, majd hátulról elütött három, vele azonos irányban az út szélén közlekedő gyalogost.

A helyszínen egy 63 éves asszony és 36 éves lánya életét vesztette. A családi tragédia harmadik sérültjét, a kerekes székben tolt lányt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A gondos orvosi beavatkozások ellenére a 13 éves gyermek hétfőn meghalt.

A megyei rendőr-főkapitányság "járművezetés ittas vagy bódult állapotban elkövetett bűncselekmény miatt" indított eljárást egy 23 éves férfi ellen, akit őrizetbe vettek. Hétfőn egy 41 éves férfit is őrizetbe vett a rendőrség a három halálos áldozatot követelő baleset miatt, ugyanis az adatok szerint a 41 éves férfi vezette az autót.

A 23 éves kábítószeres állapotban volt, míg a 41 éves ittas férfi ült a volánnál. Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: mindketten őrizetben vannak és a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

A büntető törvénykönyv szerint, aki szeszes italtól befolyásolt állapotban vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt (...) járművet vezet, vétséget követ el, amennyiben azonban az elkövető kettőnél több ember halálát okozza, akkor bűncselekményt követ el és öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Olvasóink írták

 • 16. fióka 2010. november 11. 11:21
  „"Három magyart egy csapásra - cigányok okozták a nemesbikki szörnyű balesetet is

  Előzetes letartóztatásba került a három halálos áldozatot követelő hét végi nemesbikki gázolás két résztvevője, harmadik társukat pedig a rendőrség vette őrizetbe"”
 • 15. stewe7109 2010. november 10. 14:17
  „Csatlakozom a 9. véleményéhez. És még én vagyok a cinikus....”
 • 14. Imcsi 2010. november 10. 13:06
  „Aki ittasan balesetet okoz, azt azonnal elzárni (mint a bolti szarkát) !”
 • 13. Hyppolit 2010. november 09. 13:35
  „Agent és A.Tom véleményével teljesen egyetértek!Engem Stop táblával védett úton totálra tört egy renitens, és a rendőrség a legkorrektebbül hiába szabott ki komoly büntetést, az elkövető fellebbezést írt valótlan és hazug állításokkal "eljajgatva az élete" bánatát (pl. gyereket nevel (!), stb.) , és mivel -tessék figyelni- a közelmúltban csak egy hasonló esete volt (legalábbis az "ítélet" szövegkörnyezetéből ez olvasható ki), ezért minimalizálták a büntetését.A Jó Istennek köszönhetem, hogy kisebb ütésekkel megúsztem, talán egy méteren múlt, hogy nem patkoltam el a helyszínen.Ennyit erről.Az "ember" meg azóta is vidáman vezet.A hazai jogrend alkalmazásával kapcsolatban senki ne dédelgessen barby-álmokat...”
 • 12. Agent 2010. november 09. 12:48
  „A végén pedig mivel beszámíthatatlan állapotban követte el a tettét, megússza felfüggesztettel, hazai jogrendben ez simán leheséges.”
 • 11. A.Tom 2010. november 09. 08:44
  „Ha kettőnél több ember halálát okozom bódultan akkor bűnözök, ha csak egy embert ölök meg akkor csak szabályt szegek???????
  Ez mi emberek, hol élünk??????”
 • 10. Hyppolit 2010. november 09. 08:07
  „Részvétem a családnak!Sajnos az elhunytakon már nem lehet segíteni, szörnyű lehet a papának egyszerre elveszteni feleséget, gyermeket és anyóst.Az ilyen balesetet elkövetőket végleg ki kell/ene vonni a fogalomból, egyúttal alátámasztja azt az eset, hogy aki ittasan, vagy drogosan ül be vezetni, az potenciális "gyilkos"-jelölt. Csak szituáció, idő és szerenecse/szerencsétleség kérdése...”
 • 9. ursula 2010. november 09. 07:45
  „Én csak a címre reagálnék: Úgy hangzik, mintha ezzel bárki jobban járt volna. Hurrá, nem a drogos, hanem az ittas gázolt.... Remek!!”
 • 8. zsukov 2010. november 09. 05:47
  „Buci ja meg a Elödke van még néhány csotány kapásbol 10 év a fenébe már drogos ivós ..... lassan már
  ne menj ki az utcára ?”
 • 7. Guci01 2010. november 09. 05:44
  „Szegény kislánynak jobb így. Nem volt elég a baja, most meg (talán) az egyetlen embert is elvesztette maga mellől, aki mindent megtett érte.Részvétem...”
 • 6. Madarász 2010. november 08. 23:05
  „Szerintem aki ilyet csinál, annak életfogytot kéne adni, meg a társának is, mert hagyta, hogy részegen vezessen.”
 • 5. dr73 2010. november 08. 21:12
  „nüs
  Ne forgasd ki a szavaimat,nem erről írtam!
  Annyira rühellem mikor átfogalmaznak mondatokat...pff.”
 • 4. nüs 2010. november 08. 20:57
  „dr73, jah szóval ha nem hal meg senki akkor nyugodtan lehet drogozva gépjárművet vezetni?”
 • 3. gabmaster 2010. november 08. 20:26
  „"amennyiben azonban az elkövető kettőnél több ember halálát okozza, akkor bűncselekményt követ el és öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. "
  Ezt nem értem 1 ember nem ember!??”
 • 2. dr73 2010. november 08. 20:19
  „1.Miért?Halálos kimenetelű balesetet okozott?

  A cikkhez annyit,már megint az alkohol........”
 • 1. csabrab 2010. november 08. 19:51
  „érdekes.a stol meg vidáman éli életét”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Országgyűlés szerdán dönthet Lázár János javaslatairól

A fideszes Lázár János azt reméli, hogy az Országgyűlés már szerdán dönthet az önálló indítványait… Tovább olvasom