Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Nehezen járható utak Szabolcsban, egész éjjel dolgoztak a munkagépek Budapesten

Szabolcs-Szatmár-Beregben több útszakasz továbbra is nehezen járható a havazás miatt, az éjszakai műszakban 99 munkagéppel és csaknem ezer hómunkással takarította Budapest útjait és közterei.
Szabolcs-Szatmár-Beregben több útszakasz továbbra is nehezen járható a havazás miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága vasárnap reggel az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint elsősorban Kótaj, Dombrád, Gávavencsellő és Újfehértó térségéből érkeztek bejelentések, de több, Nyíregyháza közelében lévő bokortanya bekötőútját is teljesen elborította a hó. A közútkezelő folyamatosan takarítja az utakat, bár az erős szél miatt bármelyik útszakaszon kialakulhat kisebb-nagyobb hóátfúvás.

A térség főútjai és mellékútjai havasak, letaposott havasak. Járhatatlan út, megközelíthetetlen település nincs.

Szombat éjszaka és vasárnap hajnalban összesen hét gépkocsi akadt el a hóban, vagy csúszott árokba, személyi sérülés egyik esetben sem történt - tájékoztatta a katasztrófavédelem ügyelete az MTI-t. Egy beteghez igyekvő mentőautót a tűzoltók segítettek ki a hóból.

Nyírteleken egy lakóház gyulladt ki, onnen két felnőttet és két gyereket szállítottak megfigyelésre kórházba. A havazás nem okoz nagyobb fennakadást a megye buszközlekedésében, néhány vidékről induló, hajnali járat kisebb késésekkel érkezett Nyíregyházára. A buszok Tiszarádra, illetve néhány bokortanyára nem tudtak bemenni, az elzárt útszakaszokat később megnyitották a közútkezelő gépei.

Egész éjjel takarították a fővárosi utakat

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. az éjszakai műszakban 99 munkagéppel és csaknem ezer hómunkással takarította Budapest útjait és köztereit – tájékoztatta a társaság vasárnap reggel az MTI-t; az utak járhatóak, a BKV járatai hajnalban rendben elindultak.

A közlemény szerint az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, illetve a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon folyamatos a takarítás. A hómunkásokkal a közjárdákon, közlépcsőkön, gyalogátkelőhelyeknél végeztetik a hó eltakarítását, a síkosságmentesítést.

Az FKF reggel hat órától ismét hómunkásokat vett fel, a nyolcórás munkáért nettó 3750 forintot fizetnek.

Budapesten szombat reggel óta esik a hó, az FKF mérései szerint 13-14 centiméter hó esett a főváros területén.

Fővinform, BKV: a főváros útjai járhatóak, nincs fennakadás a közlekedésben

A főváros valamennyi útja jól járható, balesetekről nem érkezett jelentés, a BKV járatai vasárnap hajnalban rendben elindultak, a fővárosi közösségi közlekedésben nincsenek fennakadások.


A BKV fődiszpécsere az MTI-nek vasárnap reggel elmondta: a kora reggeli órákban csak az 1-es villamos vonalán volt fennakadás felsővezeték-szakadás miatt, de a hibát már kijavították, így a villamos újra a teljes vonalon jár.

Az utak havasak, de valamennyi BKV-busz közlekedik, a villamosok váltóinak tisztításáról folyamatosan gondoskodnak, így fennakadás a BKV közlekedésében nincs – tette hozzá a fődiszpécser.

A Fővinform ügyeletese az MTI-nek azt mondta, a főutakon és a közösségi közlekedési járművek útvonalain egész éjjel és a reggeli órákban is folyamatos volt a takarítás, a főváros útjai jól járhatók, megközelíthetetlen, járhatatlan út Budapest területén nincs. A kórházaknál, iskoláknál továbbra is takarítják az utakat, a hóesés elmúltával a mellékutakat fogják takarítani a munkagépek – fűzte hozzá Pongrácz Dániel.

A Fővinformhoz vasárnap reggel balesetekről nem érkezett jelentés.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három embert találtak holtan: 300 esethez riasztották a tűzoltókat

A havazással és a hideg idővel összefüggésben 24 óra alatt háromszáz esethez riasztották a… Tovább olvasom