Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Néhány éven belül életveszélyes lehet az M3-as metró

Egyre sürgetőbbé válik az M3-as metró felújítása. Egy riportban elhangzott, ha az utasok tudnák, hogy milyen állapotban van, nem szállnának fel rá.
Ma még nem életveszélyes az M3-as metró, de néhány éven belül életveszélyes állapotba kerülhet - írják a bkk.hu-n.

Tarlós István főpolgármester szerint az orosz szerelvények egy-két évig még biztonságosan használhatók, de ha ez idő alatt nem sikerül pénzt szerezni a vonal felújítására, akkor le kell állítani a metróvonalat.

Hozzátette: 16 kilométernyi sínszálat már kicseréltek a vonalon, és további cserék várhatók. Emlékeztetett rá, hogy a főváros még az előző kormányzati ciklusban több mint ezer oldalas anyagot állított össze az M3-as metró rekonstrukciójának előkészítéséről.

Közölte: ha a főváros megkapja a kormányzati engedélyt, akkor akár önerőből is fel tudja újítani a szerelvényeket. Az erre irányuló közbeszerzési eljárás még az idén el fog kezdődni és jövőre be fog fejeződni.

Ha teljesen felújítják a szerelvényeket, ami körülbelül 60 milliárd forintba kerülne, azok további 15 évig futhatnak még.

A szakemberek az M3-as metróvonalat minden üzemkezdés előtt megvizsgálják, és a talált hibák jellegétől függően, ha szükséges, korlátozásokat vezetnek be. A forgalom csak az üzembiztonság fokozott szem előtt tartásával indulhat meg - – hangsúlyozta közleményben a BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ.

A NOLTV.hu weboldalon július 3-án leadott riport szerint az M3-as metró vonalán 240 metrókocsi közlekedik, amelyek átlagosan 30-40 évesek, és havonta 15 ezer kilométert tesznek meg. A vonal állapotáról elmondták, hogy a talajvíz felszivacsosította a betont, a sínek pedig elváltak a talajtól. Mint elhangzott: ha az utasok tudnák, hogy milyen állapotban van, nem szállnának fel rá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalagkorlátnak ütközött egy autó az M7-esen

A baleset az autópálya martonvásári kihajtójánál történt. A sofőr súlyosan megsérült, nagy a… Tovább olvasom