Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Negyvenmillió forintot kapnak a határon túli magyar pedagógusszervezetek

Összesen negyvenmillió forinttal támogat öt külhoni magyar pedagógusszervezetet az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága.
Összesen negyvenmillió forinttal támogat öt külhoni magyar pedagógusszervezetet az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága.

A tárca honlapján közzétett tájékoztatás szerint a minisztériumi pályázatra öt szervezet nyújtott be kérelmet, összesen 47,863 millió forint értékben. A köznevelésért felelős államtitkár döntése alapján mind az öt pedagógusszervezet kap támogatást, összesen 40 millió forint keretösszeggel.

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége 19 millió, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 6,9 millió, az Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete 5,6 millió, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2,5 millió, míg a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség 6 millió forint támogatásban részesül.

Felidézték, hogy a szaktárca 2013 áprilisában hirdetett meghívásos pályázatot a határon túli magyar pedagógusszövetségek és szakmai szervezetek által a szülőföldön megrendezendő, a magyar nyelvű továbbképzési rendszer megerősítését szolgáló nyári akadémiák megszervezésének támogatására.

Olvasóink írták

 • 4. dödike 2013. május 25. 17:03
  „Ez kevés.Legalább tízszer ennyivel kellene szegényeket támogatni valaki pénzéből.”
 • 3. Valaki 2013. május 25. 15:24
  „Madárész roxána, mi túlszeretjük Magyarjainkat! ?:)))”
 • 2. oxana 2013. május 25. 11:19
  „Nem kell állandóan jajgatni, ha ilyen könnyen osztogatja a pénzt, akkor van miböl, úgy látszik. Majd behozza a következö adóemeléssel.”
 • 1. Madarász 2013. május 25. 08:02
  „Szuper! Itthon meg a tanárok viszik a krétát... sanyargatják a népet, hogy elérjék a hiánycélt, oda meg, ahonnan egy fillér bevétel sem érkezik a költségvetésbe, szórják a pénzt, pedig nem is ebben az országban élnek, oda adóznak, annak az országnak kell őket támogatni, nem nekünk. Szégyellheti magát a kormány, mert ez is csak a szavazatok megvásárlására irányul.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elektronikus útdíj segíthet az áfacsalások kiszűrésében

Idén 75 milliárd, jövőre 150 milliárd forint bevételt vár a kormány az elektronikus útdíj… Tovább olvasom