Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Negyvenhat győztes intézmény, hatvanhatezer beavatkozás Támogatott egynapos sebészetek

Magyarország mti Összesen évi 66 ezer beavatkozás elvégzését teszi lehetővé az egynapos sebészeti ellátásokra kiírt pályázat, mellyel 46 intézményt támogat az egészségügyi tárca, az ellátások fedezete évi 3,3 milliárd forint. Mindezt az egészségügyi miniszter jelentette be a tegnapi kormányszóvivői tájékoztatón.
A pályázat célja az volt, hogy terjesszék az egynapos ellátási formát, amivel gyorsabban végezhetőek fontos beavatkozások – közölte Horváth Ágnes. A 46 győztes intézmény között városi kórházak, rendelőintézetek, fővárosi intézmények és magánklinikák is vannak. A pályázaton győztes intézmények az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött szerződésre kapnak támogatást, az egynapos sebészeti beavatkozásokhoz viszont megfelelő kórházi háttérrel kell rendelkezniük.
Horváth Ágnes tájékoztatása szerint a pályázaton 103 intézmény indult. A nyertes intézmények közül 15 rendelőintézet 11 intézményben megszqnt aktív ellátóosztály szakterületére pályáztak, 6 intézményben mqködött már egynapos sebészet, további 6 helyen teljesen megszqnt az aktív ellátás és 8 egyéb kórház, illetve egészségügyi szolgáltató is pályázott.
Az egészségügyi miniszter elmondta még, hogy a nyertes pályázók között 39 olyan új szolgáltató van, amelynek eddig nem volt lehetősége társadalombiztosítási finanszírozás mellett ellátni egynapos sebészetben a beteget.
Horváth Ágnes közölte: amennyiben a nyertes intézmények nem tudnak megfelelő minőséget biztosítani az egynapos sebészethez, úgy elveszítik szerződéseiket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munka és élvezet: hogyan szítsd fel a szenvedélyt?

Azt kívánod, bárcsak azon szerencsések közé tartoznál, akik gyermekkoruk óta tudják, hogy mivel… Tovább olvasom