Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Negyven nap van hátra

Kevés információ jutott el az érintettekhez azzal a törvénnyel kapcsolatban, amely július 31-ig teszi lehetővé kárpótlás igénylését azok hozzátartozóitól, akiket a II. világháborút követő évtizedekben – politikai okból – az életüktől és a szabadságuktól jogtalanul megfosztottak. Mivel ez a kárpótlási lehetőség százezernél is több jogosultat érint, a Hadirokkantak, Hadiözvegyek, Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetsége (HONSZ) és a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) országjárással egybekötött tájékoztató kampányba kezdett.

Padányi Máriusz, a HONSZ és Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke tegnap Győrben járt. Elmondták: a 2006. évi XLVII. törvényben foglalt kárpótlási jog azokat érinti, akiknek hozzátartozója magyar hatóság vagy hatósági személy politikai indíttatású önkénye miatt vesztette életét. Érinti azoknak a hozzátartozóit is, akiket a II. világháború alatt faji, vallási vagy politikai okból külföldre deportáltak, vagy a szovjet szervek kényszermunkára hurcoltak, a szovjet bíróság politikai indítékú ítélete vagy más szovjet hatóság intézkedése alapján végrehajtott kényszermunka ideje alatt haltak meg.
A jogosultak a Központi Igazságügyi Hivatalhoz nyújthatják be a kérelmüket, illetve kérhetnek előzetesen részletes információt a kárpótlás ügyében. A hivatal címe: 1116 Budapest, Hauszmann Alajos utca 1. Telefonszáma: 06-1/371-8900, e-mail címe: info@karpotlas.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraéledt a futballélet a Kühne-pályán

Öt évvel azután, hogy megszűnt a Mofém–Kühne labdarúgócsapata, most Mosonmagyaróvári Ifjúsági… Tovább olvasom